Mach3 router eksen sorunu

çıraközgür

Usta Üye
Arkadaş bir tane hobi amaçlı hurda üç eksen router buldum, mach3 ile bağlantılar yapıldı, benim bilgisayarda normal çalışıyor.
G kodlarıda aynı olmasına ragmen başka bir bilgisayara kurduğum mach3te tüm eksenler tam tersine çalışıyor.
hangi parametrelerle alakalı olabilir.

mach33.webp

Referans noktasımı farklı çıkıyor? yoksa motorlar mı ters dönüyor,? biraz daha açıklama gerekir.

Referans noktasımı farklı çıkıyor? yoksa motorlar mı ters dönüyor,? biraz daha açıklama gerekir.
motorların üçüde tam tersi çalışıyor.
g kodu bu şekilde, benim bilgisayarda normal, diğer bilgsayarda tam tersi
N0 G00 G90 g54
N1 x 10.00 y-10.00 z 5. 000
N2 x 10.00 y 0.00 z -5.00
N3 x 10.00 y-10.00 z 0.00
N4 x 10.00 y 0.00 z 5.00
N4 G80
N5 M30

iki tezgahın da Home noktaları aynı lokasyondamı ?
Çizerek gösterbilirsiniz veya (sağ, sol, yukarı, aşağı) diye ayırabilirsiniz

İki şey yardımcı olabilir
1 ..xml dosyaları
2. Ekranda hareketi görebileceğimiz uzunlukta G kodu

Veya, derdiniz sadece motorların yönü ise, yanlış yöne dönen motorların Motor Config kısmında DIR seçeneklerinde Active Hi-Lo değiştirebilirsiniz

Son düzenleme:
Motorları rastgele bağlamış olabilirler mi, etiketlerinde adlarına bakmadan. Her yöndeki motorları test ederek sorunu kısa zamanda bulabilirsin sanıyorum.

Motorları rastgele bağlamış olabilirler mi, etiketlerinde adlarına bakmadan. Her yöndeki motorları test ederek sorunu kısa zamanda bulabilirsin sanıyorum.

AG Mehmet

dediği gibi muhtemelen parametrelerle alakalı, şimdilik x -10.00 yerine x 10.00 şeklinde yazarak halletim, işin garip tarafı yeni bilgisayara setap ile değil portable şeklinde direkt benim bilgisayardaki C:\Mach3 klasörünü kopyalıyıp yapıştırmıştım, böyle yapınca tüm parametrelerde aynı olması lazımdı, gözden kaçan birşey var galiba.

Böyle, direkt klasörü kopyalamayın..

Mach3 ana ekranında sol altta "Profile:" karşısında yazan "doya" adı ve uzantısı ".xml" olan dosyayı bulun, aynı klasöre kaydedin.
Bu isimler aynı ise muhakkak dğiştirin.
Bütün Mach3 "setup"ı bu dosyanın içindedir.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri