Mach3 Ref All Home sorunu

Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
163
Puanları
16
Yaş
39
Selam arkadaşlar. Şimdiden hayırlı bayramlar.

3 gündür uğraştığım bir sorun var bir türlü çözemedim. Mach3 te ref all home a tıkladıktan sonra makine Home a gidiyor. Fakat gittikten sonra g54 veya g55 offsetine gitmiyor. Sanki referans aldıktan sonra mach3 kendini kitliyor gibi. Örneğin referans almadan önce Takım değiştirme makrosu normal çalışıyor ama referans sonrasında mdi sekmesinden m06t03 dediğimde hiçbir şey yapmıyor. Belki çok basit bir sorundur ama çözemedim. Yerli yabancı forumlar ve videolar inceledim olmadı. Programı kaldırıp yükledim olmadı. Mach3 kendi sayfasından demosunu indirdim olmadı. Bu arada makineyi Ref All Home dan önce de sonra da manuel kontrol edebiliyorum.

İns Allah bir çare buluruz. Hayırlı akşamlar.
 
home ve limit swicthleriniz aynı ise home yaptığınızda swicth basılı kalıyorsa limit görüp kendini kitliyordur.
çözümü config》home&limit girin burada home gideceği hız ve swicthten kurtulma kutuları var swicthten artı yönde kurtuluyorsa artı değer girin yada tam tersi
 
Allah razı olsun ustam. Mantıklı bir çözüm. İns Allah ilk fırsatta deneyip haber vereceğim. Teşekkür ederim.
 
Selam abi. Sorun çözüldü çok şükür. Nedeni ise Yusuf arkadaşımızın dediği gibi Home limit switch ayarlarından. Config-port pin- input ayar yerinde örneğin x++ ve x-- değerini aynı pin girince böyle oluyor yani home a gittikten sonra g54 komutu çalışmıyor makine kilitleniyor. İnputtan sadece Home pinlerini aktif ettim. Bir şekilde limit leri de aktif etmem gerekiyor. Daha uğraşacağım ama bazı nedenlerden dolayı il dışında görevdeyim. 24 Haziran'dan sonra tekrar CNC başına geçip beyin fırtınasına devam edeceğim ins Allah.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst