Mach3 CNC yi görmüyor

DiGiTaLmEn

Üye
Katılım
1 Eyl 2017
Mesajlar
169
Puanları
1
Yaş
59
Arkadaşlar Probotsan marka 600x500 hoby cnc makinam var. Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Önceden sorunsuz çalışırken, birden mach3 makinamı görmez oldu. Aygıt yöneticisinde USB150 olarak görünüyor, fişi takılıyken kontrol ünitesinden fan sesine benzer sesler geliyor. Ama makinama manuel olarak dahi herhangi bir müdahalede bulunamıyorum. Önceden mach3mill çalıştırdığımda proğram açılırken aynı anda ekran sağ alt kısımda usb cihaz açıldığına dair pencere açılırdı. Şimdi o da açılmıyor. Usb bağlantı kablosunu değiştirdim, o da sorunu çözmedi. Bayram tatili olduğu için firmayada ulaşamıyorum. Sizce sorunun kaynağı ne olabilir. Aynı sorunu 1 kez daha yaşamıştım. Ama o zaman 30 dk geçmeden kendi kendine düzelmişti. Şimdi 2 gündür durum değişmiyor.
 
Usb kablosunu takmadan mach3 açıldığında usb kartı tanımadığı için çalışmaz genelde.
 
Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum makinayı. 2 gündür denemediğim yöntem kalmadı açabilmek için. İşe yaramadı. Cevap için teşekkürler.
 
Resete bastığınız da eksen motorları devreye giriyor yada çıkıyor mu ?

Spindle motorunu mach3 üzerinden kontrol ediyorsan. Mach3 den spindle start stop yapıyor mu ?

Limit switch varsa onlara bastığında mach3 tepki veriyor mu ?
 
Makinayı açtım , sıfır ayarlarını felan yaptım. Bu arada müşterim geldi. Mach3 ü kapattım. Pc ve CNC açık bu arada. Müşteriyle işim bitip tekrar CNC ye döndüğümde çalışmaz oldu.

Resete bastığınız da eksen motorları devreye giriyor yada çıkıyor mu ?

Spindle motorunu mach3 üzerinden kontrol ediyorsan. Mach3 den spindle start stop yapıyor mu ?

Limit switch varsa onlara bastığında mach3 tepki veriyor mu ?
Mach3 ten herhangi bir müdahalede bulunamıyorum. Mach ekranında hareket ediyor. Ama CNC de tık tok. CNC kontrol ünitesinden fan sesine benzer sesler geliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kabloları kontrol ettin mi ?

Ünite kapağını açtım. Usb kabloyu değiştirdim. Diğer kablolarda gerhangi bir temassızlık görmedim. Yeni taktığım kabloyu normalden fazla ısıttı, ama yine görmedi. Aygıt yöneticisinden usb bağlantılardan USB150 sürücü güncellemesi yaptım ama nafile.
Toplamda makina 20-25 saat iş yapmamıştır.
 
Başka bir sıkıntı olmalı. Dikkat et. Usb kablosunun ısınmasına hiç rastlamadım ben

Orjinal kablosunu tekrar taktım. Isı normal, Diğer usb girişleri de denedim. Ama malesef. Mach3 tekrar yüklemem sorunu çözer mi bilmiyorum. Kontrol ünitesinden ses geliyor olması bana makinada herhangi bir arıza yok gibi gösteriyor, ama emin değilim. Bayramda biraz fırsatım oldu çalıştırayım dedim. Onada izin vermedi. :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst