Linear kaynak makinası

ali_kaymaz

Üye
Katılım
16 Eyl 2010
Mesajlar
142
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
linear kaynak makinasına ihtiyacım var;start düğmesine basıldığında piston kaynak torc unu başlangıç noktasına götürecek, servo motorun belirlediği hızda 10cm kaynak yapıp home konumuna geri dönecek.Kaynak yapacağı mesafe mekanik şartlandırıcı butonlarla belirlenecek.Alüminyum kaynak yapacak.Bu makineyi kime yaptırabilirim veya ne şekilde yapılabilr paylaşımlarınızı rica ediyorum.Örnek bir video aşağıda var.

OTC brand MAG welding machine - YouTube
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
neden limit switch'lerle kaynak yapacağı mesafeyi ayarlamak istiyorsun? servoyu home yaptıktan sonra absoulte olarak istediğin mesafeye göderebilirsin. Kontrol için gerekli sistem servo set (driver , motor , kablolar) , plc , hmi , home , limit sensörleri. Hmi panelden ister cm ister mm olarak kaynak torc'unun gideceği mesafeyi girersin o kadar gider. kaynak başlangıç noktanda kaynağı startlar , mesafe sonunda kaynağı keser başlangıç pozisyonuna döner. Gerekli plc yazlımınla beraber buna benzer ve daha kompleks hatta cnc olarak bile uygulamalar yapmıştım.
 
Masrafları azaltmak ve mekanik kullanımını personele bırakmak için .Çünkü sabit bir boyda kaynak yapılmayacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst