lens hakkında

birol28

Üye
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
38
mehabalar .benim iki sorum olacak.bir tane Elagence ccd 1/3 kameram var.kullandığım lens 3.5mm-8mm verifocal manuel iris lens.ancak gözetleme yapacağım mesafe 20- 30m .ama 10-15 mesafeden sonrasını iyi gözetleyemiyorum. yani bu mesafeden geçen şahsın yüzünü net göremiyorum. sizce yanlış lensmi kullanıyorum.netlik ayarlarını iyi yaptığıma eminim. zoom lu birşeylermi gerekli. 2. olarak: lenslerdeki 3.5mm-8mm, 6mm-60mm ölçüleri neyi ifade ediyor. birbirlerinden farkı nedir. ayrıntılı olarak anlatırsanız sevinirim. teşekkürler.
 
Arkadaşım bu ölçüler,odak uzaklığını ifade eder.Odak uzaklığı sabit olan lenslerde bu rakam küçüldükçe,görüş alanı genişler.Rakam büyüdükçe görüş alanı daralır.Örneğin 3,5 mm ile karşıdaki duran otomobilin tamamı ekrana sığarken,8mm ile otomobilin yarısı ekranı kaplayabilir.Daha büyük odak uzaklığı olan bir lens ile aynı otomobilin aynı mesafeden sadece plakasını tam ekran yapabiliriz.Yani size daha dar açılı lens gerekiyor.
 
kardeşim 6mm lens kullanırsan 25 metreden net görüntü alabilirsin
lensin numarası küçüldülçe görüntü yakınlaşacaktır
saygılarımla
kolay gelsin
 
arkadaşım 6 mm lens dene yeterli gelmez ise senin sorununun kesin çözümü 6-15 lens tir yok ben mesafe 25 dedim ama daha sonra 40-50 metre görecem dersen 6-60 tak garanti olsun
 
elinizdeki lens 3,5-8 mm bu lensle ya yakını net ya uzağı net görebilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken net görmek istediğiniz mesafede bir odak noktası seçip netlik ve zoom'u buna göre ayarlamanız ayrıca netlik ayarını tam olarak yapmak istiyorsanız bunun için en uygun zaman gündüzün geceye dönmeye başladığı andır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst