Led gece lambası

aliorhan43

Üye
Katılım
24 Eki 2018
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
53
Uzun zamandır gece lambası olarak kullandığım 3 ledli ve renkli gece lambası sürekli takılı olduğu prizde anahtarını kapattığımda hafiften ışık veriyor. Başka gece lambalarını denedim onlarda böyle bir sorun yok. Söktüm lehimleri ısıtıp tazeledim, bir süre yanmadı şimdi 1 tanesi gene yanıyor diğer ikisi sönük. Tesistta sorun olsa diğer lambalarda aynı prizde yanar diye düşünüyorum. Çokta önemli değil atarım çöpe ama merak işte sorun ne sorun çıkartırmı. Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
evet o şekildede yanıyor, diğer prizlerdede yanıyor ama başka 3 tane daha lamba var onlarda bu sorun yok.
 
Sızıntı akımları geçiriyor demekki, Elektronikçilerden daha iyi yorumlar çıkabilir.
 
Yanık kalan lede paralel 1k direnç takıp deneyin.
Araştırdığım kadarı ile dikkate alınmayacak bir akım geçiyor, 1k direnç elimde mevcut değil atıklardan bulabilirsem denerim, maddi değeri yokta sadece merakımı gidermek. Teşekkürler
 
Merhaba. Bu anahtarda bir iç sıkıntıyla (iletken tozlarla, içten kontak civarından kirlenme, vb.) bir omaj göstermesi nedeniyle, anahtar kapalı iken yine akım geçirebilir. Bu nedenle omaj ölçümünde anahtar tam olarak sonsuz omaj mı gösteriyor? Açma-kapama anahtarı omaj ölçümünde eğer belirli omajı gösteriyorsa, sonsuz omajı göstermiyorsa, yüksek bir omajı yine varsa, 220 voltta buradan geçen çok düşük akım LED sürücüden (iç sınırlayıcıdan) geçip 3 LED'den birini muhtemelen yakmış olabilir. Daha çok anahtar üzerinden bu sıkıntı için durup, LED'ler üzerinden veya onların birbirine göre iç farklılıkları üzerinden konuyu düşünmedim. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst