Lazer Sensörlerin Kullanım Alanları

demibag76 ' Alıntı:
Peki arkadaşlar lazer sensörler kuma ve toza karşı ne kadar dayanıklı oluyor.Benim çalıştığım işletme dökümhane kum silolarının doluluk oranını ölçebilirmiyim.Tozdan ve kumdan ne kadar etkilenir.İlginize şimdiden teşekür eder iyi çalışmalar dilerim.

sick in ultrasonic sensorleri var 6-8 metre mesafesi ve programlanabiliyor
 
Etiket arkadaşım bu ultrasonik sensörler kum ve tozda dayanıklı oluyormu.Benim için önemli olan zor
koşullarda verim alabilmek bu verimi alabilirmiyim.
 
ultrasonik sensör tozlu ortamlarda sorun çıkarabilir, ses yardmıyla algılama yaptığı için, havadaki toz zerreciklerine çarpan ses dalgaları belli oranın üzerinde geri döndüğünde ultrasonik sensör hata yapabilr.bu toz oranı artıkça artık ses dalgaları yoğun toz bulutunu aşamayacağı için algılamada yanlışlık yapabilirler.tozun ne kadar olduğu önemli.

bunun yerine ikinci altenatif olarak tabiki lazerli mesafe ölçümü yapmak geliyor.bunun denenmiş örnekleri var. un silosunda bile lazerle ölçüm yapılabilir.tabiki bu soruya kesin cvp verebilmek için biraz daha detaylı bilgi gerekiyor.
 
arkadaşlar benim bu lazer sensörlerle ilgili bir sorunum var lazer sensörden gelen bilgiyi panasonik plc de okumak ve işlem yapmak istiyorum.bahsettiğim sensör mesafe ölçmek için kullanılacak plc ile nasıl haberleştirebilirim acil yardım ederseniz sevinirim
 
Merhaba arkadaşlar,

Bir haftadır çıkış verebilen lazer mesafe ölçer arıyordum, sonunda burada SICK marka sensörlerin bunu yapabildiğini öğrendim, öncelikle teşekkürler. :)

Bitirme projesi için bu yada benzeri bir sensör kullanmamız gerekiyor (+30m) , bunların fiyatı ne civardadır sizce? Fiyatı uçuksa numune olarak alma şansım nedir? Piyasanın içinde olduğunuz için sizlere sormak istedim.

Saygılar
 
lazer sensörden alınan veriyi nasıl wireless bilgisayara aktarabilirim peki?_
 
lazer sensörler genelde nokta atışı yapabilmek için kullanılır.
mesela 5mm çapında bir borunun içerisindeki geçiş takip edilecek, veya düz bir konveyorun izerindeki 2 - 3 mm yüksekliğindeki malzemelerin geçişleri kontrol edilecek. yada mesafe ölçümü yapılacak yerlerde kullanılır.
 
Toz,kum gibi ortamlarda çalışan bir çok lazer tipi var bu tip yerlerde seviye ölçümleri için ben size radarları tavsiye ediyorum vega yada endress hauserin bunlar içn tasarladığı bir çok modeli var 1 mt ile 250 mt arasında seçimini yapabilirsin.Radarlar ses dalgaları ile çalıştığından ortam bilgileri girildiğinde toz kum etkilemez fakat lazerler optik olduklarından kırılıp sinyallerin dağılma olasılığı yüksektir.
 
arkadaşlar üniversitede bitirme projesi olarak lazerle mesafe ölçümü diye bi konu almak istiyorum(lazermetre).birkaç gündür araştırıyorum yapılabilrmiyim nedir ne değildir diye.. fakat açık bi devre şeması falan veya nasıl yapılabileceği hiçbiyerde yazmıo lütfen yardım edin..bu işi ultrasonik olarak ses dalgasıyla nasıl yapıldığı devre şeması herşey apaçık var yalnız lazerli olanı yokk bilen varsa lütfen yardımcı olsun teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst