Laptop Anakart

Katılım
29 Mar 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
23
Merhabalar, elimde Dell Vostro 1500 Laptop Var. İlk geldiğinde hdd, güç ışığı yanıyor daha sonra sönüyor hiç fan felan çalışmıyor tepki yoktu yani . İçini açtım baktım sanırsam sıvı teması olmuş, alkolle güzel gine sildim temizledim. Bu sefer hiç ışık yanmadı. Kontrol kalemiyle bakıyorum anakarta elektrik geliyor ama tepki yok. Anakartta sıcaklık olduğunu farkettim. Sanırsam entegre oluyor o. Aşırı derece ısınıyor. İnternette bulmaya çalıştım fakat aynısını bulamadım. Benim sorum ben buna nasıl bişey yapabilirim ? Sizce bilgisayarın açılmama sebebi sadece ondanmı ?

Üstünde yazanlar : max 8778e tj732 +ntde

Resimler:
kasidE.jpg

ra2iaN.jpg



Bu olaydan sonra elektroniğe ilgim arttı :)) Elimde daha havya gibi sıcak hava tabancası gibi malzemeler yok yavaştan toparlamayı düşünüyorum.

(Web Programcılığı mezunuyum, Allah nasip ederse bu sene Bilgisayar Mühendisliği)
 
Peki entegreyi söküp öyle çalıştırmayi denesem ? Yada bu entegreyi kısa devreden kurtarabilirmiyim ? Veyahut aynı düzeyde başka hangi entegreyi takabilirim ?
Calismaz, nette biraz arastirma yaptim max8778e diye benzer baya bi cip cikti karsima, ancak sondaki kodlari tutmuyor alip denenebilir.

Ebay. aliexpress gibi sitelerde mevcut.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_fr...at=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=max8778e+
 
MAX 8776 Anahtarlama Voltaj Regülatörü ve Tek Fazlı PWM Kontrol amaçlı kıullanılan bir entegre
 
MAX 8776 Anahtarlama Voltaj Regülatörü ve Tek Fazlı PWM Kontrol amaçlı kıullanılan bir entegre
Peki bu sorunu nasıl duzeltebilirim ? Bana akıl verirmisiniz ? Gerçekten bu bilgisayara ihtiyacım var ufak tefek işlerimi görmesi için.
 
Ya yurt disindan siparis edip degistireceksiniz yada hurda kartlardan araştırıp parcayi bulup degistireceksiniz.

Baska cozum yok
 
Sorun entegrede olmayabilir. 19V hattınıda ki mosfetlerin multimetre ile sağlamlık kontrolünü yapmanız lazım ,genelde bu mosfetlerde ki problemden dolayı şarj ışığı yanmaz ve anakart tetiklenmez. Lenovo ve packerdbell laptopların anakartlarında çok karşılaştım bu sorunla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst