Kurutma makinası kondenser su boşaltma pompası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ksk98
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
geçmiş olsun, sanırım artık çalışmaz. seri lamba konusu forumda defalarca anlatıldı. 100 watt akkor flaman lamba gerekli.
Sn paskomya elimde 250w infrared ısı lambası var. Bu nu devreye seri girsem işimi görür diye düşünüyorum. yaptığım hesaplamaya göre pompa üzerine 216v düşecek ve 0,0223A güç çekecek. Sizce uygun olur mu? Yeni bir pompa aldım ona zarar vermeden bu sefer emin olarak ilerlemek istedim. tşkler
 

Ekli dosyalar

  • INF005.jpg
    INF005.jpg
    23.8 KB · Görüntüleme: 54
Sn paskomya elimde 250w infrared ısı lambası var. Bu nu devreye seri girsem işimi görür diye düşünüyorum. yaptığım hesaplamaya göre pompa üzerine 216v düşecek ve 0,0223A güç çekecek. Sizce uygun olur mu? Yeni bir pompa aldım ona zarar vermeden bu sefer emin olarak ilerlemek istedim. tşkler
güzel insan, 250 wattı biz sanayi tipi kaynak makinelerinde kullanırdık. böyle küçük cihazlara 100 watt yeterli. seri lamba olayına gelecek olursak. defalarca anlatıldı. içinin durumunu bilmediğim her türlü kart, cihaz varsa sigorta/ koruma amaçlı seri lamba gireriz. yanarsa sorun vardır demektir. cihazı, kartı, makineyi korur. kartı veya cihazı tamir ettim, sağlam görünüyor, enerji vermeden önce seri lambayı girersin. lamba yanarsa başka bir arıza var demektir. taktığın parça yanmaz, patlamaz. makine zarar görmez. ac vermek sorun değil, önemli olan kontrollu olmaktır.
 
Elimde olan ampul 250 watlık idi.. Nazik ve detaylı açıklama için tşk ederim.
 
Tavsiye edildiği gibi motorun kontrolünü yaptım ve taktim. Yaptığım incelemeler sırasında bu pompanın motorunun çamaşır makinesi su gideri boşaltma motorları ile aynı teknik yapıda olduğunu gördüm. Bu tür motorların diğer bir üreticisi de askoll (İtalyan firması). Not olarak kalsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Mesajlar
971,032
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst