Kumel Diafondan Ses Gelmiyor

Katılım
25 Ağu 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba.

Oturduğum 10 daireli apartmanda Kumel diafon kullanılmış. Telefon tipinde ve üzerinde sadece kapı açma tuşu var. Interkom da deniyor olabilir buna, yanlışsam düzeltin. Arada sırada çalışıyor ama genellikle aşağıdan ses gelmiyor ve aşağıya ses gitmiyor. Aşağıya baktım, bir santral var. Sanırım bu sistemlerde gizlilik koruması oluyor, yani sadece bir kişi aşağısı ile konuşabiliyor. Ama ahize uzun süre açık kalırsa, o hat kapanıyor. O zaman bir ahizenin açık kalmasından kaynaklanıyor diyemeyiz sanırım. Bir de aşağıdaki hoparlörden her 38 saniyede bir çık-çık diye bir ses geliyor. Sanki bir ahize yerine konulup yerinden kaldırılıyor. Ya da bir ahize yerinde değil, santral hattı kapatmaya çalışıyor ancak kapatamıyor ya da bir sebepten tekrar açıyor.

İşin içinden çıkamadım. Yukarıda verdiğim bilgiler doğrultusunda bana yardımcı olabilecek biri var mı?

Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aşağıdaki santralın üzerinde ses açma kısma primpotmu denılıyor var o kısık olabilir. Ses iki taraflı gitmıyorsa genel itibarı ile ses kısıktır. Santralın resmini koysaydın daha iyi izah ederdik. Formda dadetaylı bilgiler vardır.
 
@GUNAY ELEKTRIK teşekkürler. Santralde bahsettiğiniz şeyi gördüm. Onu zil sesi için sanıyordum. Neyse, bu önemli değil. Çünkü dün sorun kendiliğinden düzeldi. Geçen de böyle olmuştu. Arada sorun düzeliyor, sonra tekrar oluyor. Bu durumda sorunun bahsettiğiniz o düğmeden olmadığı sonucuna varabiliriz sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst