kumanda çizimi yardım

45aykut45

Üye
Katılım
19 Kas 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
29
hepinize hayırlı işler hayırlı günler.
3 tane çizim ödevim var bana bunların çizimlerini atabilirseniz çok sevinirm. çizimlerin açıklaması aşağıdadır.


ÖDEV1; Atalet momenti yüksek bir motor ileri geri kontrol edilecektir. Motor durdurulduktan 5 dakika süreyle hiçbir şekilde ileri ve geri tuşu aktif olmayacaktır. 5 dakika sonra aktif olacaktır. kumanda devresini çizin



ÖDEV2; Starta basıldığında kapı S1 yönüne doğru hareket edecek S1 e çarpıp hiç durmadan geri (S2 yönüne doğru) hareket edecek. S2 ye çarpıp hiç durmadan S1 yönüne doğru hareket edecek. stop buttonuna basana kadar bu devam edecek. kumanda devresini çizin


ÖDEV3; Starta basıldığında pompa sıvıyı silo ya basacak. sıvı silonun içindeki S1 seviyesine yükseldiğinde silo doldurma işlemi (pompa) duracak. silonun içindeki sıvıyı kamyonlara boşaltm işlemi manuel olarak yapılacak(devreye dahil olmayacak). Sıvı silonun içindeki S2 konumuna düştüğünde pompa siloya tekrar sıvıyı basmaya başlayacak taki S1 seviyesine yükselene dek.kumanda ve güç devresini çiziniz.


YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM MUHTEMELEN SINAVDA BUNA ÇOK BENZER SORULAR SORULACAK.BU DEVRELERE ÇALIŞMAM LAZIM. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bi el ataydınız iyidi.sınavım bugün
 
Sınavınız geçmiş ama, 2.sorun uzun cevabı bu, vakdım olursa diğerlerinde de yardımcı olmaya çalışırım.Bu konu forumda cok paylaşıldı.Bu çizim 2 senı öncekı paylaşımımızdır.
 

Ekli dosyalar

  • pdf enversör (1).pdf
    36.6 KB · Görüntüleme: 52
teşekkürler abicim. diğer sınavlarda işime yarar mantığını kavrıyım yeter
 
buyur kardeş
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…