Krom Kaplı Mil Nedir? Ne İşe Yarar?

Katılım
3 Ocak 2019
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
33
om-kapli-mil-nedir-ne-ise-yarar-compressor-870x433.png

Şahin Rulman olarak her hafta hazırladığımız blog yazılarında bu haftaki konumuz krom kaplı mil ile ilgili detaylar olacak. Yazı boyunca ‘Krom kaplı mil nedir?’, ‘Krom kaplı mil ne işe yarar?’ ve ‘Krom kaplı mil nerede kullanılır?’ gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Krom Kaplı Mil Nedir?

Taşlanmış mil ve indüksiyonlu mil olarak da adlandırılan krom kaplı mil, rulmanların temiz bir yüzeyde çalışmasına zemin hazırlayarak rulmanların daha uzun ömürlü olmasını sağlayan parçalara verilen addır.

Krom Kaplı Miiller Ne İşe Yarar?

İndüksiyonlu miller yüzey kabuğunun sertleşmesini sağlar. Böylelikler bilyeler hareket halindeyken mile verdiği zararı minimize eder. İndüksiyonlu millerin kullanılmaması mil üzerindeki bilye yataklarının daha hızlı bozulmasına sebebiyet vermektedir. Nitekim ısıl işlem aracılığı ile sertleştirildiğinden bilye yataklarının daha uzun ömürlü olmasını sağlarlar.

Kromlu Miller Nerede Kullanılır?

İndiksiyonlu miller, alüminyum yataklar olan SK serisi ya da SHF serisinde kullanılabilmektedirler. Buna ek olarak lineer rulman yataklamalarında yüzey sertliğini yüksek derecede tutmak üzere kullanılmaktadırlar.

Kromlu Millerin Genel Özellikleri

Yazımızın bu bölümünde ise Şahin Rulman’da satılan ve fiyat-fayda dengesi açısından oldukça avantajlı olan taşlanmış millerin genel özelliklerini maddeler halinde özetleyeceğiz:
  • Rulmanların temiz bir yüzeyde çalışmasını sağlayarak uzun süre kullanmanıza yardımcı olur.
  • CK 55 malzemesinde üretilmişlerdir.
  • Yüzey sertliklerinin derecesi 62+/-2 HRC’dir.
  • Taşlanmış mil fiyatları ürünlerin belli başlı özelliklerine göre değişiklik gösterir.
  • Orta kısımları normal sertliktedir.
Şahin Rulman olarak indiksiyonlu miller ile ilgili kısa bilgiler verdiğimiz blog yazımızın sonuna geldik. Konu ile ilgili bir sorunuz olması halinde bizlerle 0212 576 04 06 numaralı hat üzerinden iletişime geçebileceğinizi hatırlatmak isteriz. İndüksiyonlu mil fiyatları ve ürün bazında özelliklerini detaylı olarak incelemek için ise linke tıklayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.sahinrulman.com/blog/krom-kapli-mil-nedir-ne-ise-yarar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst