KRATCH_VC_GB serisi gear type flow meter (debimetre)

modicon1

Üye
Katılım
7 Ara 2017
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
İyi çalışmalar arkadaşlar. Modicon M241 plc ile debi ölçüm uygulaması yapıyorum. Başlıkta belirttiğim marka debi metrem var. Gear Type Flow meter adıyla anılıyor. Basitce çalışma mantığını anlatayım. İki adet dişli var ortadan sıvı akışı oluyor. Sıvı akışıyla beraber dişliler dönmeye başlıyor. İki dişlinin her birine bir adet induktif sensor dişli adımlarını görecek şekilde yerleştirilmiş. İki çıkış kanalı var.

Kısaca özetlemek gerekirse adamlar bildiğimiz 'dual phase' (çift faz) encoder'dan debi metre yapmışlar.

Bu uygulamada karşılaştığım sorunlar için siz değerli üyelerimizden yardım istiyorum:
1-Debinin birimi Lt/dk'dır. Cihaza gelen her pulse 0.002Lt/dk 'ya karşılık gelmektedir.
2- Encoder mantığıyla çalışan cihaz sıvı aktıkça pulse üretecek ve hızlı sayıcı sıvı aktıkça yukarı doğru sayacak. Yani pulse sayısıyla 0.002 yi çarpmak bir çözüm değil. Sıvının akış hızı sabitken sayıcı yukarı doğru saydığı için direk pulse sayısıyla 0.002'yi çarparsam gittikçe artan bir değer elde ederim. Hatalı ölçüm yapmış olurum.

Bu uygulama konusunda fikir sahibi olan arkadaşlarımın desteklerini bekliyorum.
 
1dk lık timer belirleyin 1dk içinde gelen pulsleri ölçtüğünüzde size ldakikada kaç litre geçtiğini vermiş olacaktır diye düşünüyorum.
 
aklıma; hızlı sayıcıyı frekans metre olarak konfigure etmek geldi. Sonuçta frekans doğrudan hıza bağlı bir değer.
 
Merhaba

Bir dönem debimetrelerde çok uğraştım plc de hızlı sayıcı devamlı bölerek bazı işlemler yaptım 1 sn lik peryotlarda. Ama en sağlıklı olanın debimetre göstergeleri var ve bunların sıfır 10 volt çıkışlı olanları mevcut. Aslında bu iş hız ölçümüdür. Bir dijital hız göstegesi alıpta gösterebilirsiniz sadece göstermek ise durum onlarda set potin ayarlanıp alarm çıkışıda alabilirsiniz. Ama puls frekans göstergelerinden alıp takmak en kesin çözüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst