Kotaktörler çabuk yıpranıyor sürücü ne olmalı?

muratmert4

Usta Üye
Katılım
26 Eyl 2007
Mesajlar
1,107
Puanları
156
Yaş
50
Konum
ANTALYA
Herkese selamlar
Fabrikada taş kesme makinalarının kontaktörlerinde sürekli yıpranarak arızalar çıkmaktadır. Motorlar 45 kW 85A etiketli yıldız üçgen. Kontaktörler 3TF46 kontak uçları çabuk eriyor. Softrstarter kullanmak için araştırdım sık dur kalk olmuyormuş, bizde SSR (solidstate röle) kullanmayı düşündük bu kadar büyük SSR varmıdır? Önerileriniz nelerdir?Bu sistemde nasıl bir ürün kullanalım? Sn ustalarım tavsiyeleriniz benim için çok önemlidir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
o güçlerde özel ssr yaptırabiliyorsun ama bunun en iyi bağlantı yöntemi soft start eğer yarım dakika da bir açıp kapıyorsan invertör kullan senin işini görür
 
soft starter'i her zaman bi büyük seçmen gerekli fakat çok sık dur kalklarda soft starter içindeki by-pass röleleri bozuluyor. haberin olsun
 
o güçlerde özel ssr yaptırabiliyorsun ama bunun en iyi bağlantı yöntemi soft start eğer yarım dakika da bir açıp kapıyorsan invertör kullan senin işini görür
Sn muratcyber yorumunuziçin çok teşkkür ederim. Soft starterlerin durma kalkma süresi markalara göre değişiyormu. :confused: Firmaya inverteri önermiştik pahalı buldular yöneticiler "daha önce çalışıyordu kontaktörü değitirince yine çalışır" diyorlar. İnsalara kaybolan zamanı ve zamanlarda kaybolan iş verimini anlatmak zor oradaki 3 kuruş hesaplarken kaybolan deve yükünü görüyorlar. :mad: Softsart lar biraz daha ucuz ama olarında galiba sık durkalk olayları olmuyor.:confused: Şaşırdım kaldım :(
 
arkadaşlar
softstarter kullanacaksanız, eğer 1 saatte 10 dan fazla start alacaksa cihazı ağırşart yani bir büyük seçmeniz gerekir. Bu marka bağımsız bir durumdur.
Bununla beraber kalkış akımlarını düşürmek içinde tork kontrollü softstarter öneririm.
Softstarterler yüke bağlı olarak 5-6 katı akımla bile kalkabilir, bu durumda da rampalı kalkışın bir anlamı kalmaz. Eğer tork kontrollü bir SS kullanırsanır kalkış akımlarını invertere yakın seviyelerde sınırlayabilirsiniz.
Detaylı bilgi için özelden yazabilirsiniz.
 
Kontaktörlerin,AC 4 sınıfı seçilmesinde yarar vardır.
 
ssr tercih edilebilr cokyuksek akımlada çalışabilirer anca sigortaları mutlaka hızlı sigorta yapman gerekır
 
bence kontaktörlerini büyük seçerseniz yanma problemi kalkacaktır sık sık durkalk yaptığını söylüyorsunuz onun için problemsiz çalışmasını istiyorsanız 2 adet LC1D80 ve 1adet LC1D65 kullanmalısın çünkü şuanki kullanmış olduğun kontaktör seçimi normal çalışma şartları için seçilmiş bence problem oradan kaynaklanıyor ve ayrıca ben mermer sektörüylede çalışıyorum sizin bahsettiğiniz makina este yani mermer kesim makinasına benzer bir makinaysa boşuna ne softstarter ara nede invertör çünkü o şartlarda çalışabilmesi için en az % 50 daha büyük seçmelisin cihazı ve çok pahalı bir uygulama o yüzden kontaktörlerini büyük seç kafan rahat etsin derim .
 
Arkadaşlar hekeze açıklamları içim tşekkürler. Bir üst kontaktöreikne edebildim. Kolay gelsin. :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,380
Mesajlar
917,124
Kullanıcılar
450,260
Son üye
Samet00

Yeni konular

Geri
Üst