Kontrast sensörü ile ambalaj kesme hakkında

wild_for

Üye
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
315
Puanları
31
Herkese iyi günler.
Delta 14SS2 PLC ile pepperl fuchs'un DK20-9,5 kontrast sensörünü kullanarak ambalaj kesme uygulaması yapmaya çalışıyorum. Ambalajı sardırıp kesme yerine getirmek için yine Delta VFD-L serisi invertörüyle asenkron motor kullanıyorum.
Sensörle kesme yerini görünce motoru durduruyorum, ancak motor durana kadar yaklaşık 10-12 mm geçiyor. Kesme noktası kaymış oluyor. İnvertörden duruş rampası 0.2 ayarlı bunu 0.1'e çeksem bile yine bir miktar kaçacak ve sarım gevşek kalcağı için folyo gerginiliğini kaybedeceğini düşünüyorum.
Bundan dolayı ben sensör kesim noktasını gördükten sonra bir zaman koyup diğer kesim noktasına yakın bir yerde durdursam diye düşünüyorum ama sarım miktarı arttıkça çap büyüyeceğinden durana kadar geçen sürede daha fazla sarabileceğini düşünüyorum.

Tam kesim noktasında durdurmak için sizin tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sensörün yükselen kenarıyla hızı düşürüp düşen kenarıyla durdurup kesmeye çalışın veya elinizde varsa frenli motor kullanmayıda deneyebilirsiniz ?
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Maliyet olarak yüksek olabilir ama butür hassas konularda servodan şaşmamak gerek ileride sorun yaşamamak için servo yinede siz bilirsiniz...
 
sensörün yükselen kenarıyla hızı düşürüp düşen kenarıyla durdurup kesmeye çalışın ?

Bunun kaçma mesafesini daha da artıracağını düşünüyorum. Şu an için frenli motor veya servo kullanmam mümkün değil gibi.

Şimdilik sensör görünce timer ile diğer çizgiye yakın bir yerde durdurmayı kullanıp o şekilde çözdüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst