Kontaktör Devreden Çıkmıyor

Kamerun

Üye
Katılım
17 Ağu 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ben eliktrikçi değilim ve elektrik işinden çok anlamam. Afrika ülkelerinin birindeyim ve bulunduğum kurumda jeneratör kontaktörü Şebeke elektriği gelmesine rağmen devreden çıkmıyor. Defalarca tamirci geldi bikaç dakika uğraşıyor panoyla kontaktörü devreden çıkarıyor şebeke kontaktörü devreye giriyor ve adam parasını alıp gidiyor. Basit bir çözümü olduğunu düşünüyorum ancak gelen tamirci güvenlik gerekçesiyle beni panonun yanına yaklaştırmıyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi vardır umarım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ben eliktrikçi değilim ve elektrik işinden çok anlamam. Afrika ülkelerinin birindeyim ve bulunduğum kurumda jeneratör kontaktörü şebeke elektriği gelmesine rağmen devreden çıkmıyor. Defalarca tamirci geldi bikaç dakika uğraşıyor panoyla kontaktörü devreden çıkarıyor şebeke kontaktörü devreye giriyor ve adam parasını alıp gidiyor. Basit bir çözümü olduğunu düşünüyorum ancak gelen tamirci güvenlik gerekçesiyle beni panonun yanına yaklaştırmıyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi vardır umarım.

Şu yazdıklarınıza bakıyorum nereden tutarsan tut elinde kalıyor asabım bozuluyor.

Meslekten anlamıyorum bana arıza basit gibi geldi ne demek arkadaş !

Patronsan ustasını bulup paraya kıyacaksın, paracıkların bitmez korkma! Yok eğer İşçiysen kendi işini yapıp anlamadığın konularda fikir yürütmeyeceksin !

Lütfen meslektaşlarımıza yardım edelim! Panonun başında yanacak yüzü gözü sonra forum beni yanlış yönlendirdi diyecek!!!
 
Değerli fikirlerinizi ve eleştirilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst