Kondansator ile kapasitor arasinda fark varmi


Amacım asla sizinle polemiğe girmek değil.
Muhtemelen sizin hiç görmediğiniz Aciko marka oto ekolayzerları ile, sizin şimdi yapmaya çalıştığınız işi, 25 sene önce yaptık...

Ben profesyonel ses tesisatçısı değilim. Amatörce, hobiolarak kendime kadar işte... Ha bir de, şapşal arkadaşlarımın dünya kadar para harcayıp, istedikleri performansı alamadıkları tesisatları düzeltirim... Tabi keyfim yerindeyse.

Sonra bazı arkadaşlar "neden cevap verilmiyor sorularıma" diye hayıflanıyorlar...
Neyse...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Bin basim tesekkur ederim beni dogru olarak ne sordugumu anlamissiiniz cevabiniz icin tesekkur ederim bu konuyiuda anlamis oldum o zaman bende 350 watt ps guc kaynagi var onun kablolarini ayarlayip paralel baglayayim olurmu birde paralel bagladigim guc kaynaklarim amper degerleri farkli ayni olmasi gerekmiyormu ayrida olsa cikislarina diyot baglamam lazim deilmi efendim birde baska bir cozum olabilirmi bilmiyorum swicht mod adaptorun uzerinde potans var bilirsiniz cevirince 14 e kadar cikabiliyor bazen voltaj ve 9 a kadar inebiliyor hic oynama yapmadim orjinal hali yukseltsem faydali olurmu?

A10 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Elektronikçiler kendi forumumuza gidin ya

bize voltajınız az geldi ya
 
bu konu ile ilgisi yok ama nereye soracağımı bilemedim.Piyasadan 220 nanofarad (224) seramik kapasitor aldım.Bir tane lazım ama en uygun değerli olanını seçebilmek için 20 tane satın aldım.Ölçtüğümde 160-176 nanofarad değer aldım.Toleransı % 5 görünüyor.Değerler çok düşük geldi bana.Bunları kullanmak sorun yaratırmı yada bu değerler normalmi.Lütfen yardımcı olurmusunuz.Multimetrem arızalı değil çünkü diğer kapasitorleri normal ölçtü.
 
Problem olacağını düşünüyorsanız paralel 47nf bağlayabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…