Katılım
18 Ara 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Arçelik marka buzdolabının kompresörünü termik ve röle yardımıyla çalıştırınca 3sn kadar çalışıp termik atıyor. 10sn soğuyup bir daha başlıyor 1sn çalışıp kapanıyor. Röleyi devreden çıkarıp uçları kısa süreli temasla çalıştırınca çalışıyor ancak minik bir alev topuna dönüşüyor kompresör 1dkda el değmiyor. yardımcı sargı mı gitti acaba dedim ölçtüm. yardımcı 12 ana sargı 10 çıktı. Sonsuz değer falan olmayınca sargı sağlam diye düşündüm. Yağını boşalttım tamamen 20w50 yağ koydum biraz kalın ancak 10snde termik attıracak kadar etkilememeli diye düşünüyorum. Başka termik bulup denedim o da 5sn çalıştırıp durdu. Sizce sorun ne olabilir ? Devrede ayrıca kondasatör de var.
 
3 uc var kompresörde. 2 ucun toplamı diğer ucu vermeli. Kompresör mekanik olarak gitmiş olabilir. Yada sistemde gaz yok.
 
hocam gaz istemiyorum harici çalışacak tanka basacağım havayı. 2 ucun toplamı da diğer ucu veriyor starter ile run 26. common ve starter 14 common ve run 12.
Kondansatörü röleye doğru bağlamamış olabilirm. çzöemiyorum onu.
 
Kondansator yanlış olsa kompresör kalkmaz. Buyuk kondansator takmış iseniz aşırı ısınma yapabilir.
Kompresör gazsız çalışırken isinmasi normal. Su dolu bir kabin içinde kullanabilirsiniz. Elektrik aksami disinda kalan kisma kadar suya batırın. Yada termik role kısmını silikonla komple izole edin. Daha fazla su ile temas etsin kompresör. Uzun süre dayanmayabilir bunlar. Hava kompresörllerine dikkat ederseniz üzerinde büyük soğutucu plakalar olur. Isınma doğanın kanunu. Önüne geçmek zor
 
Selamlar turqom marka kompresorumuz var
al 6 alarmi veriyor ve bu alarmi bir türlü silemedim
yardımcı olabilirmisiniz
sizce problem nedir?
 
Kontrol paneli markası ne ise onun İnternetten alarm parametrelerine bakmanızı lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst