Klimaya Nasıl Gaz Basılır?

her klimanın Btu farkı ile basınçları degişir.!
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
her klimanın Btu farkı ile basınçları degişir.!

Dostum bu bilgi ile bu topiği okuyanları yanıltıyor olmayasın sakın.. Benim bildiğim btu kapasitesiyle cihazın gaz basınçları DEĞİŞMEZ. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim. 7000 btu cihazada gaz bastım 5 000 000 btu cihazada gaz verdim ikisinde de basınçlar aynı idi.
 
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.
sisteme gaz basarken ampermetreden kontrol etmek mümkünmüdür değerler ne olmalıdır.
 
Bu konu yoruma açık bir konu. kimi kabul eder kimi etmez. kural şudur.

sistemde gaz yokken kompresör az akım çeker. Ampermetreyi bağlarsınız şarj yaparken ölçüm yaparsınız. Cihazın çektiği akım motor etiket akımına eşitlediğinde mantıken şarj tamamlanmış olur.

Not : Şahsi fikrim bu şekilde şarj doğru bir yöntem değildir. İlk başta en doğrusu sistemin vakumlanıp biliniyorsa gramajına göre şarj şahsi fikrim olarak en doğrusudur. eğer etiket değeri yoksa basınca göre verilmelidir. Basınca görede verilirken iç ve dış ortam sıcaklıkları şarj basıncını değiştirir.

Ampere göre verilen şarj konusunda karşı çıktığım durum iç ve dış hava sıcaklıkları ayrıca iç ve dış ünite serpantin temizlikleri keza fan devirleri kompresörün çektiği akımı etkileyeceği için bence doğru bir yöntem değildir. Ama uygulayanada saygı duyarım. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.

Herkese kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Klima gaz basınçları kullandığı gazın cinsine göre değişir (Yani kapasiteye göre değişmez ) . Ayrıca basınç değerleri dış etkenlerlede alakalıdır. Bunun için kesin çözüm superheat ölçümü ile alınır.
 
Abi
abi ben kılimaya gaz verdim ama istop etti nedenden dir acaba
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…