Klima kompressorlari isiniyor

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,208
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selamlar arkadaslarim
Bir konu beni cok dusunduruyor.Bizlerde bazi klimalarin dis uniteleri gunes olan ortamda calisiyor ve gunes cok olduqda kompressor isinib atiyor.bes arab ulkelerinde veya afrikada kurulan klimalar nasil calisiyor.bizlerde olan klimalarin el kitabinda dis ortam sicakligi 43 derece olursa dis unite islem yapamiyor.bunu nasil duzelte biliriz.bu arizamidir yoksa nasil?uniteni gunes enerjisinden kaciramiyoruz.dis serpantin temiz yikandi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Valla ustam kaliteli markaların cihazlarına baktığımızda kompresörlerinin
ünite içerisinde taş yünü vb gibi malzemelerle izole edildiğini görüyorum.Daıkın
ve Mıtsubishı lerde bu şekilde..Benim de var direk güneş ışığına maruz kalan cihazlarım
fakat maşallah tık yok.Size tavsiyem kompresör gurubunu dıştan güzelce izole etmeniz..
Faydası mutlaka olacaktır..
 
Soru çok güzel bir soru.

Kompresör ısısını arttıran belli başlı bir kaç etken vardır.

Dış ünitenin direkt güneşe maruz kalması çok etkilemez. Ancak Güneş klimanın bulunduğu ortamı ısıtıyorsa sorun var demektir.

kompresör neden ısınır.
1- Cihaz dizayn edildiği dış ortam sıcaklığından daha üst sıcaklıklarda çalışıyor ise kompresör aşırı ısınır veya termiği açar. ( Not : Bir çok klima satılırken hem ısıtma hemde soğutmada minimum ve maksimum çalışabileceği dış ortam sıcaklıkları verilir. Bu sıcaklıkları satıcılar broşürlerde minnacık küçücük yazılarla yazarlar satın alan kişininde bu konuda derin bilgisi yoksa bu konu %99 es geçilir. )

Afrika ve arap ülkelerinde çalışan klimalar sahra tipi diye adlandırılır. Bir ünite dizayn edilirken basma basıncı ve sıcaklığı hesaplanırken bu ilkelerde örnek veriyorum dış hava sıcaklığı 45 derece alınır. buna göre kondenser boyutları ve kompresörler dizayn edilir. Bu nedenle cihazlar o sıcaklıklarda rahat çalışır. Bizim gibi orta kuşak ekvatordan yukarıda bulunan ülkelerde ortalama dış hava sıcaklığı 45 almak mantıklı değil nedeni ise 45 derece alınan ünitelerde kompresör daha yüksek basınçlarda çalışır ve kondenser alanı ısı transferi yapabilmek için daha geniştir. Orta kuşak ülkelerde atıyorum dış hava sıcaklığı 35 alınır. Bu şekilde cihaz maliyeti düşürülmüş olur. Ancak montaj nedeniyle dış ortam sıcaklığı bu sıcaklığın üzerine çıkıyor ise o cihazlar kolaylıkla yüksek basınca geçer veya kompresörleri aşırı ısınarak devre dışı kalırlar.

Sizin cihazın bulunduğu ortam nasıl bir ortamdır. bina arası kapalı mekan koridor gibi bir nokta yada havalanmayan bir yer ise sorun asıl budur. Benim başıma gelen bir durumdadış ünite montaj itibari ile hakim rüzgara karşı konulmuştu. Bu fanın üflemesini kesiyor ve cihaz yüksek basınçta çalışarak soğutma yapmıyordu. Sizdede bötle bir durum olmuş olabilir.

Kısacası herhangi bir nedenle dış ünitenin ısı transferini etkileyecek bir durum var ise buna yönelin. Mümkün ise montaj yerini resimleyip ekleyin.

kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst