Merhaba, evde işim gereği 9 tane bilgisayar var, ek olarak 3 buzdolabı ve 1 derin dondurucu, çamaşır ve bulaşık makinesi de var. Klima taktırmak istiyorum ama evdeki elektrikten bir sıkıntı çıkar mı diye korkuyorum. Bu konularda nerdeyse hiç bilgim yok o yüzden sıkıntı yaşamamam için ek bir şey yapmam gerekir mi yardımcı olursanız sevinirim, İmkanım var, usta çağırıp gerekli olan şeyleri yaptırabilirim
Merhaba, evde işim gereği 9 tane bilgisayar var, ek olarak 3 buzdolabı ve 1 derin dondurucu, çamaşır ve bulaşık makinesi de var. Klima taktırmak istiyorum ama evdeki elektrikten bir sıkıntı çıkar mı diye korkuyorum. Bu konularda nerdeyse hiç bilgim yok o yüzden sıkıntı yaşamamam için ek bir şey yapmam gerekir mi yardımcı olursanız sevinirim, İmkanım var, usta çağırıp gerekli olan şeyleri yaptırabilirim
Klima takilabilmesi için olanak imkanı her zaman mümkündür.
Sorun, mevcut hali ile tesisatın buna imkan verip vermediğinin bilinmesindedir.
Bu durumu çözmek ve izlenecek yol için bir elektrikçi cagirmaniz, yerinde tespit yaptırmanız gerekiyor.
Tesisatınız uygunsa ne ala. Aksi takdirde elektrikçi size yeni bir imkan sunacaktir.
Konuda eksik var düzelteyim, damda bir odada kalıyorum, onun için de en soldaki siyahlı şarteli ekletmiştik. Yani odanın şarteli farklı. Odada aktif çalışanlar 9 bilgisayar (hepsinin psusu max 200v, mini pcler ) ve 1 buzdolabı. Fatura fotoğrafı şuan bulamadım. Yorumlarınızı bekliyorum
güzel insan, eksik bilgi ile başlayıp, yamalarla tamir etmek çok zor. ilk önce evdi sonra tek oda dam oldu. hadi ona da razıyız kaç metre kare? kaçlık klima kaldırır? gibi gibi eksik sorular var. görünüşe göre kaldırır ama yine de bir bilen elektrikçi arkadaş yerinde görerek daha sağlıklı bilgi verebilir. bana kalsa göm gitsin derim.
dip not: ben elektrikçi değilim.
Elektrik iç tesisleri yönetmeliği bakın ne diyor : xiii) Aydınlatma ve priz devrelerine bağlanacak sorti sayısı bir fazlı devrelerde aydınlatma için 9, priz için 7'den fazla olmayacaktır . Siz tek linye üzerine 10 tane alıcı bağlayıp daha da bağlamanın arayışı içindesiniz . Sigorta zaten atmaması için takılmış , kesitin ne olduğu bile belli değil . Tesisatınızın adam gibi düzenlemeye hatta üç fazlı olacak biçimde dönüşüme ihtiyacı var . Yakarsınız Allah muhafaza ortalığı. Edit : 7 yi 9 u nereden bulmuşlar beyaaa diyen zamanında çok sazanlar çıkmıştı . Gene çıkacaktır . Hepsine selamlar şimdiden . Hiçbiriyle uğraşacak halim yok .