Kireç torbalama otomasyonu

Katılım
10 Ocak 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaşlar bi sorum olucak kireç ocagında bi sistem kurmak istiyorum fakat işin içinden çıkamıyorum.şimdi eleman starta basdıgında hava ile çalışan valf aracılıgıyla meme açılacak ve kireç torbaya giricek torba 25 klg ma geldiginde sviç aracılıgıyla motor otomatik olarak durucak.svicin bulundugu bölgede 25 kg lık agırlık var açıklamasını yapayım dedim.yardımcı olursanız sevinirm.iyi çalışmalar.herkese
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hasan Bey starta basılınca valf ne havayı saglayan motorun starttan sonra Kumanda Kablonu 25 kg lık agırlık tarafındaki sviçinin kapalı kontagından geçirirsen sviçin kontakları konum değiştirince motorun enerjisi kesilecektir ve hava vermeyecektir.
 
Abi bu işlerde yeniyim çokta hevesliyim temel zaten elektirik fakat otomasyon olunca iş degişiyor sende bilirsin basittir ama beyin duruyo bi yerde teşekkürler.
 
Hevesin kırılmasın sakın sadece biraz yapacagın şey çok araştıracan motor kumandalarını inceleyecen kumanda elemanlarını inceleyecen bu kadar basit. otomasyondada aynı elektrikdede aynı sonuçta ikisindede elektriği nasıl nereye baglayacagını düşünmek kumanda projelerini internetten inceleyeceksin.Çalışırsan araştırırsan olur.
 
Merhaba Hasan arkadaşım , Şimdi ben Kireç Fabrikasında otomasyoncu olarak çalıştığım için sorununa çözüm var ,hemde çok çeşit :)

istersen ağırlık kantarı vasıtasıyla sensör koy veyahut diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi 25kg ağırlık altına yakın mesafeye limit switch koyarsanız sorun kalmaz sado arkadaşın dediği gibi , Bu torba tutucu mu yoksa?

Tam olarak kireç torbası yerden yüksek bir mesafedemi? Ben sana adım adım bahsedeceğim eğer yapmaya hevesliysen :)
 
Tutucumu derken anlamadım_?nasıl yani dün gece ve buğün sviçle agırlıkla 2 memeyi yaptık şuan gayet güsel çalışmakta önceki düzeni hassa kantar la çalışıyodu plc le yani.fakat verim alamıyoduk neden derseniz çok dengesiz çalışıyodu torbanın 1 21 kilo gelirken digeride 29 kilo geliyodu normal olarak müşteriden şikayet geliyodu şimdi bu taktigi uyguliycaz inşallah bundan verim alırız..torba bilrsinki memeye geçiyo hava ile çalışan piston torbayı tutuyo 25 kg geldiginde motor stop alıyo pistonda bırakıyo 220 valf lerin kontagını A1 den geçirdim.bu şekilde çalışmamız.çok tşk ederim.iyi çalışmalar.
 
arkadaslar bu konuyla ilgisi yok ama benim bir sorum olacak.Bu konu hakkinda fikirleri olan varsa lutfen cevap verirmisiniz?
Ilgılı acılan konuda problemimi yazdim ama kimse cevap vermedi.
Wago 750-841 plc ile abb touch paneli haberleştirdim. Fakat enerji gidip geldiğinde ekrandaki değerler ilk haline gelmiyor. Bu konuda yardımcı olurmusunuz? teşekkür ederim.
 
arkadaslar bu konuyla ilgisi yok ama benim bir sorum olacak.Bu konu hakkinda fikirleri olan varsa lutfen cevap verirmisiniz?
Ilgılı acılan konuda problemimi yazdim ama kimse cevap vermedi.
Wago 750-841 plc ile abb touch paneli haberleştirdim. Fakat enerji gidip geldiğinde ekrandaki değerler ilk haline gelmiyor. Bu konuda yardımcı olurmusunuz? teşekkür ederim.

Niye gelmiyor arkadaşım ? Touch panel üzerindemi kalıyor yoksa dataların bit registerları ? ben wago kullanmadım ama bilmem ki ??
 
benimde benzer problemim var acil cozmem lazim..elimde esit pwi indikator var .musterim kirec paketlemek istiyor benim dusuncem soyle elimdeki indikatorde 2 adet role var
terazinin kefesine torba konacak start verilecek motor calisacak ve dolum basliyacak piston pasif durumda olacak ..terazi 25 kiloyu goruncede role aktif olacak pistonu aktifliyecek piston boruyu kapatacak ve motoruda stop ettirmesi lazim..torba kefeden alininca indikatordeki agirlik 25 kg nin altina inince piston pasif olacak(yani geri gelicek) motorunda calismamasi lazim bu anda..taki yeni torba kefeye konup start butonuna basilincaya kadar..problemim motor start butonu ile calissin ama piston calistigi zaman yani vanayi kapattigi zamanda dursun..bu konuda yardim ederseniz sevinirim ..benim bransim teraziler otomasyoncu degilim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst