Kepware OPC server ile S7-300 e bağlanabilmek

kepserver programında taratma özelliği yok degil mi?atıyorum 200 tane tagı tek tek girmek gerekiyor.tipini bilmek gerekiyor. 1 tane tag yanlış girilse haberleşme kesiliyor.yanlışım varsa düzeltin...
omron plc ,omron Scada kullanılmış diyelim.burdaki tagları oldugu gibi wincc scadaya atmak için module mi ihtiyaç lazım gelir yoksa plc ile scada arasına bir switch koyup ordan ethernet ile mi haberleşmek?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
haklısınız kepserver'de taglar tek tek giriliyor. bir plc ve PC scada haberleşmesine ikinci bir PC ve farklı bir scada bağlantısındanmı bahsediyorsunuz (yani bir plc iki pc ve her pc de farklı scada) eğer durum buysa switch koyup ethernetle haberleşmek gerekir diye düşünüyorum.
 
bir tesiste 4 ya da 5 ayrı hat var.
birinci hatta plc ve scada omron,diğer hatta mitsubishi,diğer hatta da siemens.
bunları tekelde toplamak istiyorum...tek bir scada ekrani icin tek bir pc ama 4,5 plc gibi...
 
Benim düşüncem kesinlikle switch ve ethernet bağlantısıdır. Eğer bahsettiğiniz hatlarda OPC kullanıldıysa opc'ler arası köprü kurma özelliğinden dolayı kepserwer kullanılmalıdır. Eğer opc bağlantısı kurulmadıysa (omron kullanmadım mitsubischi plc bilirim ama scadasına yabancıyım) tagları toplamak gerçekten çok zahmetli olacaktır. O zaman (bu işleri yapan cihaz vardı geçtiğimiz hafta win fuarında rastlamıştım ama adını hatırlamıyorum) taglara erişen bir haberleşme modüllerine ihtiyacınız olacak.
 
eğer ismini hatırlarsanız buraya yazın.teşekkürler
 
bir tesiste 4 ya da 5 ayrı hat var.
birinci hatta plc ve scada omron,diğer hatta mitsubishi,diğer hatta da siemens.
bunları tekelde toplamak istiyorum...tek bir scada ekrani icin tek bir pc ama 4,5 plc gibi...

yapmak istediğiniz 4-5 farklı plc den verileri tek bir scada da toplamak mı? eğer buysa tüm plc lerden ayrı ayrı verileri kepware a çekip tek bir yerde toplaya bilirsiniz. tüm plclere ethernet ile ağlanabiliyorsanız mesela, ethernet switch kullanıp bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum..
 
evet hepsini bir scada ekranında toplamak istiyorum.diğer skada pclerini iptal edip switchle haberleşme sağlicam...ama kepware programına da güvenemiyorum işin aslı...
 
Kepware OPC server ile S7-200 e nasıl bağlanabiliriz?

Gelecek Software OPC Client HMI Components for .NET bu sitede .net için güzel kontroller var her bir kontrolu client olarak da kullanabiliyorsunuz. c# visual basic farketmez. Demo versiyonunu indirip test edebilirsiniz ayrıca çök kullanışlı opc client da var ücretsiz... Her türlü DA Serverlara da bağlanıp okuma yazma veya bir adrese bağlanıp aynı anda hem okuma hem yazma yapabilirsin.
 
Sayın rotsis WinCC scada içinde opc server bağlantısı yapabilirsiniz rahatlıkla. Bağlandığınız OPC serverin bağlı ve çalışır (run) durumunda olması yeterli. Ayrıca Siemensin OPCSCOUT yazılımı sayesinde hangi OPC server datalarını alabileceğinizi görebilirisiniz.
 
maalesef MPI ile bende bağlanamadım size softing OPC ile bağlanmayı tavsiye ediyorum ben bu şekilde bağlantıyı sağladım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst