Katılım
12 Tem 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
52
Konum
İstanbul/TÜRKİYE
Karel Santral Kodları 877777 yaparak programa girin. programlama yapmak için bu kodu her 3 dk da bir tekrarlayın aksi taktirde programlama işlemi başarısız olur

Abonelerin Dış hat yetki seviyelerini programlama :887 + abone numarası + (0) dış hat almaya kapatır. 887+ abone numarası + (1) şehir içi aramalara izin verir. 887 + abone numarası + (2) şehirlerarası aramalara izin verir.887 + abone numarası + (3) cep ve milletlerarası aramaları programlar.


Dış hat servise açma kapama programı : Santrale bağladığınız kaç adet ptt hattınız var ise o portları kullanıma açmalısınız ki santralde kullanabilesiniz. örnek vermek gerekirse santralin birinci hat girişine ptt hattınızı bağladığınızda ; 89 + 01 + 11 yaparsanız santralin birinci hattını servise açmış olursunuz.


Karel Santral Resetleme programı : Santralinizin program karışıklığından dolayı yaşayabileceğiniz olası sorunlardan kurtulmak için 8259 yaptığınızda santraliniz fabrika ayarlarına döner. Bu durumda santralinizi baştan programlamanız gerekir.
 
Slm mrhb arkadaşlar karel santral arıza giderme daha doğrusu teknik servis arıza giderme kodları gönderebilirmisiniz ?
 
Arkadaşlar Karel santralin bilgisayar programı olan cti nereden bulabilirim
 
Sistem Yetkilisi:

Bu kodla, sistemi programlama konumuna sokan, programlama kodlarını giren, bunları kaydeden ve programlama konumundan çıkışı gerçekleştiren sistem yetkilisinin değiştirilebilmesi sağlanır.

Program Kodu: 803 A

Sistemin programlanması sadece A numaralı abone tarafından yapılabilir.

Dış Hat Yetki Seviyesi: 887 A [9] P

Aramaların tipine göre aboneye görüşme izni verilip verilmeyeceğinin belirlenmesini sağlar. Program gece ve gündüz modlarında ayrı ayrı girilebileceğinden yetki seviyeleri de gece ve gündüz için farklı tanımlanabilir.

ms26c-dahili-yetki-verme.jpg


Abone PBX Grubu : 805 A B

Meşgul olan abonelere gelen çağrı otomatik olarak başka bir telefona düşer. Abonelerin birtakım özelliklerden yararlanabilmeleri için gruplar halinde tanımlanabilmelerini sağlar. PBX grubu adı verilen bu gruplara alınan aboneler aşağıdaki özelliklerden yararlanabilirler.

  1. Aynı PBX grubundaki aboneler birbirlerinin çalan telefonlarını PBX Gruptan Çağrı Yakalama özelliğiyle cevaplayabilirler.
  2. A ve B aboneleri aynı PBX grubundayken A abonesine çağrı geldiğinde meşgulse veya telefonu üç defa çalmasına rağmen cevap vermediyse çağrı B abonesine yönlendirilir.
  3. Aynı PBX grubu içindeki aboneler Paralel Çalma özelliğini aktifleyebilirler. Böylelikle telefonlarına bir dış çağrı geldiğinde bu çağrı abonenin PBX grubundaki ilk 4 telefonda da aynı anda çalacaktır.
ilgili karel servisi sayfasında daha fazla bilgiler mevcuttur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba ,
Ms38s Karel santralim var , dahili aboneler arasi arama yaptimda hic biri dahili nr gostermiyor, lutfen bu konu ilgili yardimci olabilir misiniz?
 
Merhaba ,
Ms38s Karel santralim var , dahili aboneler arasi arama yaptimda hic biri dahili nr gostermiyor, lutfen bu konu ilgili yardimci olabilir misiniz?

Merhaba karel analog santraller 2 farklı model olarak üretilmektedir. S ve C serisi olarak satılan santraller özellik olarak hemen hemen aynıdır fakat S serisi santrallerin arayan numaraları gösterme özelliği yoktur. Dolayısıyla siz de MS38S model kullandığınız için arayan numaraları göremezsiniz.

Santrale ek modüller takılarak arayan numara göstermesi mümkün olabilir ama bu da ekstra maliyet demektir. Bununla ilgili teknikbilgileri karel servisi çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz. Yani sonuç olarak telefon makinesi değiştirmenize yada çözüm için kafa yormanıza gerek yok santraliniz arayan numara gösterme özelliği desteklemediği için ekranda numaraları göremiyorsunuz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Bazı dahili aboneler hangi numarayı çevirise çevirsin öce operatör panosuna düşüyor 3 kez çalıp cevap verilmezse aranan numaraya düşüyor.
Nasıl iptal edebilirim.
 
Merhaba Bazı dahili aboneler hangi numarayı çevirise çevirsin öce operatör panosuna düşüyor 3 kez çalıp cevap verilmezse aranan numaraya düşüyor.
Nasıl iptal edebilirim.
merhaba yanlışlıkla dahili yönlendirme yapmış olabilirsiniz bütün telefonlardan 85 tuşlayıp kapatın yine düzelmezse acil hat programı yapılmıştır bu durumda santralinizi resetleyip tekrar kurmak en sağlıklısı olur
 
Karel santrali dahili abonenin numarası nı nasıl değiş tiririm örnek veriyorum 12 noyu 202 numara yapabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst