Kapalı Spor Salonu 4 Borulu Isıtma Soğutma Sistemi

carvin

Üye
Katılım
28 Eki 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar
makine mün. 4. Sınıf öğrencisiyim. Dün kapalı spor salonu 4 borulu ısıtma soğutma sistemi ile ilgili proje aldım. Biraz araştırma yaptım 4 botulu olarak fan coıl sistemler var ama benim hiç bir bilgim yok bu konuda hatta proje nasıl hazırlanır onu bile bilmiyorum diyebilirim. Nasıl başlayacağım hakkında bir fikrim yok açıkçası.
Bana ciddi anlamda yardım edebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Yada elinde proje örneği olan varsa bana yardımcı olsun lütfen. Haftaya salona gidip inceleme yapacağım. ısı kayıp ve kazanç elemanlarını çıkaracağım tek tek.
Teşekkür ederim şimdiden
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dostum ben iklimlendirme teknikeriyim..

senin bahsettiğin gibi proje çizimi yapmadım ama şantiyelerde hazır proje uygulaması olarak 4 borulu sistem kurulumu devreye alması işlemini yaptım..(Otel uygulamasıydı otel odalarında f/c üniteleri kullanıldı ama konferans merkezlerinde klima santrali uygulandı)

Konu hakkında ;

4 borulu sistemin mantığını zaten biliyorsundur.. genelde mevsim geçişlerinde farklı mekanlarda birinde ısıtma yapılırken diğer mekanda soğutma yapılabilir. Mantık tamamen basittir. Mekanın ısı kaybı ve ısı kazancı hesapları yapılır (bunlar dış mekandan gelen kazançlar , içerideki armatürlerden , içeride bulunan insan adedi v.s. ) çıkarılan kapasiteye uygun klima santrali yada fan coil ünitesi seçimi yapılır. Kapalı spor salonu dediğine göre tahminimce kapasiten büyük çıkacak çünkü mekan yüksekliği genelde standart yerlerden daah büyük olduğu için kapasiten çok büyük çıkacak. Bu yüzden klima santrali kullanman gerekecek. Sistem ve borulama ona uygun şekilde ısıtma için ve soğutma için 4 boru hattı çekilir. Önemli olan oda termostatı bağlantısıdır. Termostat 4 borulu sistem için uygun yani hem ısıtma için hemde soğutma için çıkış kontağı verebilen termostat seçilmelidir. ihtiyaca göre termostat ayarı soğutma ayarındaysa ona göre çıkışı sğutma tesisatındaki kontrol vanasına yl verip açacak şekilde otomatik kontrol kurulması gerekiyor. 4. sınıf isn bu konularda mutabık olman gerekiyor diye düşünüyorum. ısı kaybı ve kazancı hesaplarını yapıp cihaz seçimi yapabiliyor olman gerekiyor...

Çok yardımcı olamadım ama yapman gereken hakkında genel bir bilgi oldu. sen önce mekanı gör ve mimari projesine erişmen lazım o proje üzerinde ve mevki hangi ilde ise kış ve yaz için mevsim sıcaklığını alıp hesaplarına girişmen lazım... Konuya başla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.. ama 1 hafta için çok hızlı olman gerekiyor.

Kolay gelsin..
 
carvin acaba bahsettiğin projeyi bitirebildin mi? bende de spor salonu projesi var ve sen cihazları nasıl seçtin bu konuda yardımcı olabilir misin? ve de salondaki yangın tesisatından bahseder misin?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst