Kapalı döngü havayla çalışan elektrik süpürgesi.

kesmez

Profesyonel Üye
Katılım
14 Ara 2006
Mesajlar
4,940
Puanları
1,306
Konum
ankara

Elektrik süpürgesini modifiye ederek makineden çıkan nispeten kirli havayı tekrar süpürme başlığına getirerek temiz hava yerine bu havayı çeken bir elektrikli süpürge projesi.

Başlığı arkadaşım 3d yazıcı ile yaptı.

Düşüncelerinizi öğrenelim. pratikte uygulanabilirmi. Geliştirilebilecek yönleri varmı.
 
Elektrik süpürgeleri yüzeylerdeki toz ve atıkların toplanması amacıyla üretilmişlerdir.
Atıkların toplanabilmesi için yüksek basınçlı hava sirkülasyonu ile bu havanın sürtünme ve kaldırma kuvvetinden faydalanılır.
Ancak yeterli hava etkisi sağlayabilmek için çok dar bir delikten geçirilmesi şarttır.
Pratikte bu dar delik, süpürge aparatının yer ile birleştiği alanın sınırlarıdır.
Videoda görüldüğü üzere, hava emisyonu hala bu alan dahilinde dışardan emildiği için halıya kaldırma kuvveti uygulamaktadır.
Bu dar deliği tam anlamıyla kapatırsanız tozlar içeri giremeyecektir., Açtığınız takdirde de hava emisyonu yine dışardan yapılacağı için normal süpürgelerin işletim mantığından farklı olmayacaktır.
 
Buna neden ihtiyaç duyuldu ki, neticede çıkan ile giren eşit kapasitede, aracın egzozunu ön radyatöre getirip çalıştırmaktan farksız olmuş bence, turbo taksaydı bence daha faydalı olurdu ;).
tenor.gif
 
Amaç ortam havasını kirletmemek.
Fikir güzel ama çıkışı kapamak basınç etkisi yaratıp çalışmayı imkansızlaştırır bir yerde durur, aracın egzozunu kapamak gibi. Filmlerde egzozu patates/elma ile kapatırlar hani.
 
Dıştaki plastik kenar içteki kenardan 1mm daha uzun . Yani boğulma olmuyor.
 
Evet ama halı kilim üzerine konup kapatılınca sizin de başlıktaki ifadeniz gibi kapalı çevrim olur. Motor aynı zamanda emilen havayla da soğutulmakta uzun süre kapalı çevrim ısısnın dolayısıyla sıcaklığın artmasına sebep olur düşünüyorum, dolayısıyla sırayla yumuşak maddeler plastik gövde, sonra da motor zarar görür.
 
aynen hava ısınıyor. Bu tür cihaz yapılırsa ayrı bir fan gerekecek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,634
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst