Kamera Görüntülerim Kararıyor

uye46

Üye
Katılım
4 Kas 2009
Mesajlar
91
Puanları
1
Yaş
41
merhaba arkadaşlar herkeze kolay gelsin son 2 montajda yaşadığım problemlere çözüm arıyorum.sorunum şu sistemi kurduk devreye aldık fakat ertesi gün kamera görüntülerinin simsiyah olduğunu belirtti müşterim,bunun ardından gidip kameraları besleyen adaptörün fişini prizden çıkarıp taktığımda görüntüler normale döndü bunun sebebi nedir? kullandığım kameralar geovision gv-2044v modeli sistemde 4 adet kameram war adaptörüm 12v 7 amper switch mode,kullanılan ayaklar plastik.

bir diğer sorununm mevcut olan bir sisteme 2 kamera daha ekledik burada da aynı sorunla karşılaştık diğer bina içindeki eski 2 kamera çalışıyor bizim dışarıya taktıklarımız kapkara fişi çekip takınca düzeliyor.

fikirlerinizi bekliyoruz arkadaşlar...
 
benzer sorunları bende daha önce yasadım ustad kameralar dışardaysa voltaj sıkıntısından havanın soğuk olması gıbı etkenlerin olduğu zaman ccd donabiliyor buda voltajın yetmedığı durumlarda gercekleşiyor bide kameralar 56 led gibi cok ledli uzun mesafe kameraysa swıch mode adaptörün voltajını 12,4 volt gıbı ayarla yanı ledler yandığı zaman voltaj 11,5 gibi bir değere düşmesin toleranslı olsun kameranın kaara görüntü vermesi lensle alakalı bır sorundur iyi çalışmalar
 
Sn. uye46,

Kamera görüntülerinin simsiyah olmasından kastınız hiç görüntü gelmemesi midir? Ayrıca daha sonradan taktığınız kameralar da aynı model kameralar mıdır?

Bildiğiniz üzere normalde CCTV sistemlerinde aslında arızaya neden olan durumlar çok da çeşitli değildir.

Karşılaştığım ya da gördüğüm bazı arızalara neden olan durumlar;

1. Uygun kablo kullanılmamıştır. (Örneğin 300 mt mesafede CCTV kablo kullanılması gibi..)
2. BNC konnektörleri takılırken yanlışlık yapılmıştır, şase almıyordur ya da görüntü sinyali iletilemiyordur.
3. CCD'de ya ona bağlı komponentlerde problem olduğundan ışık net algılanayamıyordur. Bundan dolayı sürekli gece görüşü devrede olur. Kamera iade edilip yenisi takıldığında düzeldiği görülür. :)
4. CCTV sistemi gündüz devreye alındığında problem çıkmamıştır. Ama gece olduğu zaman kameralar kayıt yapmıyordur, çalışmıyor diye size haber verilir. Nedeni ise kameraların gece görüşleri devreye girdiğinde çekecekleri akım hesaba katılmadan düşük amperli güç kaynağı kullanılmıştır.
5. 220 VAC ile çalışan kameralar için Şebeke gerilimden istenmeyen bir peak gelmiştir ve kamera içerisindeki besleme mertebesindeki transistörler bu peak i kaldıramamıştır. İlgili transistörü bulup değiştirdiğinizde sorun ortadan kalkar.
6. Kayıt cihazında portların PCB üzerindeki bağlantı noktalarında soğuk lehim olabilir.
7. Kayıt cihazındaki BNC girişinin yanlışlıkla eğilmesi ya da yamulması sonucu konnektör ile giriş karşılaşmıyordur.
8. Kamera kablolarının bulunduğu yerden yüksek ya da alçak gerilim hattı geçiyordur, bunlar kameraların görüntü almasını engelleyebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ancak eminim düşündükçe daha fazla da çıkabilir. Madde sayısı çok olabilir ancak içerikleri aşağı yukarı temel elektrik/elektronik bilgisi ile halledilebilecek şeyler olduğu için fazla düşünmeye gerek kalmaz. :)

Saygılarımla,
 
Burada kontrol etmen gerek şey, sadece kameralara gelen voltaj değeridir. Kararma esnasında da kontrol edersen iyi olur.
 
cewaplar için teşekkürler arkadaşlar kamera modelleri hepsi aynı şuan fişi çekit taktığımdan beri bir sorun yok hergün kontrol ediyorum tekrar kararırsa farklı yöntemler deneyecem
 
Besleme problemın var adaptorun amperını yukseltsende volt 12 mesafe uzun ıse kabloda kaybolan gerilim kameraya geldıgınde 10 vlt a kadar gelebılır..
mesafe uzun kablo kesıtı ınce ıse gerılım duser..
oncelıkle yapman gereken sunlar..
kameraları 2 farklı adaptorden besle ve gece goruntulerıne bak.. sorun devam ederse sayet adaptorlerı kameraların yanına koymak işini kökden çözer..
 
sizin yeni taktığınız kamera ile eski kamera arasında fark var dolayısın ile bazıkameralar voltaj oynamalarında bunu yapması normaldir tavsiyem ya bir ups yada regülatör kullanmanız dır saygılarımla iyi çalışmalar
 
sorun şu oluyor adapör yetmiyor gece olunca infared ledler devreye giriyor voltaj yetmiyor kararıyor mesafede uzun olunca çözüm mümkünse adaptörü kamerların yanın akoymak en güzeli ben öyle yapıyorum.
 
kamera mesafeleri ve kullandığın kablocun kesiti nedir?
 
Daha önce benim de başıma gelmişti adaptörün gücü olmasa gerektiği kadar verememesinden kaynaklanıyor. Aldığım firmaya götürdüm yarım saatlik bir operasyonla uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst