Kablosuz Şarj Cihazları İle Bitmeyen Akülere Doğru

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Mercedes ve Nissan, elektrikli otomobilleri kablosuz olarak şarj eden teknolojiyi test ediyor.Bu teknolojinin başarılı bir şekilde kullanımına başlanması durumunda,elektrikli otomobiller,kablosuz şarj cihazları bulunan park alanlarında park halinde bulundukları sürece herhangi bir işleme gerek kalmaksızın şarj edilebilecek.

Araçların bu şekilde şarj edilmesi sürücüler için çok büyük kolaylık sağlayacak,ama diğer yandan elektriğin indüktif olarak iletilmesi,kablosuz şarj sisteminin veriminde, kablolu sistemlere göre yüzde 10-yüzde 20 arasında verim kaybına neden oluyor.

Bu teknoloji şu anda sadece elektrikli araç sahiplerini "aracı fişe takma" zahmetinden kurtarıyor olsa bile,uzmanlara göre 2020 yılına kadar ana caddelerin altına yerleştirilecek olan bu teknoloji sayesinde araçlar seyahat halinde iken şarj edilebilecek.

Alıntıdır.Asıl kaynak:

Bilim ve Teknik Dergisi,Ocak 2012, Yıl 45 sayı 530, Sayfa 15, Tekno-Yaşam
 
Son düzenleme:
Şu kablosuz elektrik aktarımı dedikleri bu demek.. Japonya uzaya kuracağı güneş panellerinden elde edeceği elektriği kablosuz olarak aktaracakmış.
 
Son düzenleme:
Bu müthiş bir buluş olur. Bende aküyü evde şarj etmekten kurtulurum :) Ama gerçekten benim bir gün müstakil bir evim olursa elektrikli araba yapmak en büyük hayallerimden biri, eğer oturduğum yer müsait olsaydı benim şahini satar bi UNO alırdım ve elimdeki çamaşır makinası motoru ve elektrikli süpürgeden çıkma hız kontrolü ile felan denemeler yapardım..

Malum benim ev hurdacı dükkanı gibi ne ararsan var :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst