Kablo pabucu(yüzsüğü) zararlı mıdır?

Yüksük ve kablo pabucu kullanılması her zaman ve koşulda gereklidir. Bizde genellikle bu iş onemsenmedigi ve uygun aletlerle sikilmadigi için , gevşeklik sonucu yanıklar görülebilmektedir. Burada suçlu pabuç değil, kötü işçilik ve uyduruk donanimdir.
Geçmişte çalıştığım kurumlarda Alman, İngiliz, İtalyan, Çek, Çin, Hint vs. birlikte çalışma imkanların oldu. Biz Türkler olarak her hangi bir noktada pabuç veya yüksük kullanmayı ihmal etmissek veya uygun aletle sikmayip uydurlamissak asla kabul etmez düzelt tirirlerdi.

Ben tek damarlı kablolarda kullanılması taraftarı değilim. Çok telli kablolarda ise kesinlikle dışarıda tel bırakmadan düzgünce sıkılmalı. Eğer yüzüksüz veya pabuçsuz bağlantı yapılırsa, özellikle küçük kesitli kablolarda vida/civata telleri kırdığından gevşekliğe neden oluyor. Pabuçların da açıkta kalan yerleri izole edilmeli.
peki elektirikten anlamayan ben düzgün işcilik yapılıp yapılmadığını nasıl anlayabilirim veyahut yanıklara sebeb olabilir yazılmış bu durum yangın cıkartır mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ana besleme önce trifaze k otomata gir sonra kaçak akıma kaçak akımdan sonra tekrar ayrı bir k otomat çıkışı priz kaçak akım sigorta değildir
 
Düzgün işçilik yapılıp yapılmadığını anlamayan birinin anlaması tabii ki mümkün değildir. Bunu işi iyi bilen tecrübeli insanlar anlayabilir. Problemde tam burada zaten, uygulayan da kontrol edende aslında anlamıyor. Kağıt üzerinde diploma veya sertifikalar ile yetinilmemeli gerçek teknik personel yetiştirmeliyiz. İstisnalar dışında piyasada yetişen usta, EML mezunu veya yüksek okul ve lisans mezunu hep boş, tıngır elek tıngır saç.
 
İlk dürüstlük olmadıktan sonra en iyi işi bilsin boşuna , ilk buradan kaybediyoruz .
Dürüst : doğruluktan ayrılmayan, işinde, sözünde ve davranışlarında doğru olan (kimse).

İşi ehli işini yapmazsa sahip çıkılmassa daha çok konuşunulur .
İşi biliyor çalışıyor alakasız işte . ( eski işi ile yeni işi ne alaka )
İşi elektrikci yeni işi olmuş yazı işlerinde personel .
İşi bilene ve halkımıza yapılmış kötülük .

Eğitim ve öğretim sistemi işi bilen kişiler tarafında yeniden düzenlenmesi gerekir .
Yetişmiş ara eleman yok denecek kadar az ve diğerlerininde aynı sayılır .

Hiç mi personelde suçu yok , kendini yetiştirmiyor .
Ter dökmeden para kazanmanın hesabını yapıyor .
İşten kaçma ,
Diğer :
Para ile prof ( öğretmen ) alındıktan sonra gerisi ( öğrenci ) ne yapsın
( öğretici tıngır elek tıngır saç. ) sonucunda ( öğrencide tıngır elek tıngır saç. )
Balık baştan kokmuş .
Yazılar bitmez ömür biter .

Kolay Gelsin ,Sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
Yüksük ve pabuçlar iyice preslenmişse en sağlıklısı bu şekildedir. Binaya gelen kablo kesitinden daha kalın kablo kullanmanın mantığı yok, elektrikçiye gerek yok düz mantık kurun anlarsınız. Yakın zamanda ben de evde monofaze 3.7kw şarj cihazı için uzatma kablosu yaptım. 3x2.5mm2 kablo kullandım. Hesaplarıma göre bataryanın doluluk durumuna göre 3.5kw/h enerji çekiyordu. Batarya doldukça bu güç değeri düşüyor. Ayrıca evden daha yüksek kesit kablo kullanmanın anlamı yok. Çünkü zaten prizlerde 2.5mm2 kablo kullanılıyor. Çekilecek güce göre kablo kesiti hesabı yapılmalıdır. Benim için daha hızlı şarja ihtiyaç yok, zaman çok, sabaha kadar şarj etsin.;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst