KABLO AKIM TAŞIMA KAPASİTELERİ

kral23

Üye
Katılım
9 Nis 2007
Mesajlar
229
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar 3 fazlı sistemimizde kablo kesitini tayin ederken önce akımın bulunması gerektiğini biliyoruz ve bu akımdan yola çıkarak kabloların akım taşıma kapasiteleri isimli talodan kullanmamız gereken kablo kesidini buluyoruz. ancak benim burada anlayamadığım. kablo akım taşıma kapasitesi havada olmasına ve toprakta olmasına göre değişiyor. bunu neye göre karar vereceğiz.
yani trafodan dağıtım panoma kadar gelen kısım için kablo kesidini tayin ederken havadaki değerleri dağıtım panomdan motorlarıma kadar giden kablo kesidini seçerken topraktaki değerlerimi dikkate almamız gerekiyor
paylaşımlarınız için teşekkürler saygılar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Toprağa gömülü gidiyor ise,topraktaki değerleri,yere serip üsünü kapatmıyor iseniz,hava-
daki değerleri almanız gerekir.Toprağa derkenki ifademizde,toprağın 70 cm altına gömülü ise demektir.
 
Toprağın ısıl direncinin kabloyu soğutmaya etkisinden dolayı farklılık oluşur.Toprağa gömülü derken kabloyu yeraltından boru içinden geçirme halinde de durum değişir çünkü budurumda konserve etkisi yapıp ısınma daha fazla olacaktır. Kabloların döşenme şekilleri,birbirlerine olan mesafelerine görede k faktörü çizelgeleri vardır. Kesit belirlerken sıkıntı yaşamamk için opsiyon verilmelidir. Verilen bu opsiyon zaten k faktörü ve döşenme şekli gibi olumsuzlukları kapsayacaktır. Milimi milimine hesap yapmak doğru olmadığı gibi fazla opsiyon vermekte ekonomik olmayacaktır.
 
bu yararlı bilgileri benimle paylaşıp beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. iyi çalışmalar
 
bir kısmı topraktan bir kısmı kablo taşıma kanalı ile taşınan sitemler de olabilir. bu gibi durumlarda garanti olsun diye yine topraktaki değeri kabul etmeliyiz iki durumda da sınırın altına düşmeyelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,828
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst