köy evinde alacağım tali panoya mccb koymak mı mantıklı olur yoksa kaçak akım ve tmş ayrı ayrı koymak mı?

Bu konuların hiçbir detayına hakim değilsiniz gördüğüm kadarıyla. Bu söylediğinize döküman lazım bile değil. Tmş kale kapısı dersek sigorta yani mccb ancak tuvalet kapısı olur . Ayrıca bütün aşırı akım koruma aygıtlarının akım zaman eğrileri vardır. Bunların nasıl okunduğu ve ne söylediği konusunu anladığınız anda birçok şeyi çözmüş olursunuz. İmalatçı firmaların özellikle federal firmasının dökümanlarını inceleyin. @fahri yetiş hocamızın cep telefonunda döküman doludur. Ekler buraya büyük ihtimal.
doğru görmüşsünüz, ozaman sizden ricam bana bir tmş bir mccb linki bırakmanız, ben araştıracağım.

Aslında ben bir hata yapmışım. Mcb otomat sigorta yani miniatur circuit breaker, mccb molded case circuit breaker-tmş olarak geçiyor. Yani bir c anlam değiştiriyor. Uzun zaman kısaltmalarla hemhal olmayınca bende karıştırmışım .

Sayın @Under Ground 'un mcb mccb uyarısı aslında doğrudur. Sizin projeye göre doğru adlandırma mcb olur. Mcb daha düşük Anma akimlari için kullanılırken (125A) mccb 1600A'ya kadar olan devrelerdir. Mcb 10ka altında iken mccb 10-85ka araligindadir. Mcb sabit değer taşırken mccb'de değerler ayarlanabilir.
Sonuçta evsel yük değeri karşılığı mcb'dir.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri