Köy evi sayaç panosu sigorta

Merhaba arkadaşlar
Köy evimin sayaç panosuna elektrik direğinden direk hat çekmişler fakat bu ham resimde de görüldüğü üzere dam direğinin üzerinde ek yaparak sayaca geliyor.
1- Kablo üzerinde 3x2,5 mm5 NNV-NYM yazıyor bu kabloyu degistirmeli miyim?
2- Sayaç panosuna eklemem gereken herhangi bir sigorta var mi ? Şuan üzerindeki B32
3- Evin içindeki sigorta panosunda c40, C25, c25 olmak üzere üç sigorta bulunuyor bunlara ek yaptırmalı miyim?
Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bence,
Saat panosuna gelen kabloyu, 2x6 ile değiştir.(dağıtım şirketinde tanıdığın varsa sadece kablo masrafın olur.plan proje olmadan çözersin kafam rahat olur.) Saat panosunda b tipi 40 A sigorta ile 40A 30 ma kakr olsun.sende topraklama da yoktur.bide topraklama yaptır.(statiği minimize olur.) Evin içine 2 adet 10 A b tipi sigorta ile 3adet 25 b tipi sigorta (yedek iyidir.) Koyduğunda kafam rahat.
Yok ben plan proje yaptıracam diyorsan , sen bilirsin
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Resim ya da dosya ekleyemiyorum boyut büyük diye, resize vs uğraşamayacağım dostlar, k. bakmayın. Tesisat bitti sayılır, saatten geken ana hattın (saat bahçe girişine yakın) kablosunu 2x2.5 Ttr den 2x4 nym ye çevirme ve kabloyu kangal borudan geçirip bazı yerlerde toprağın altına gömme işi kaldı.
Birde sorum olacak; topraklama çubuğunun üst bağlantı elemanı toprağın üstünde mi kalmalı yoksa o uç kısmı bile toprağın altına gömmek daha mı akıllıca? Toprağa temas anlamında ikinci seçenek daha doğru gibi ama ne bileyim, korozyon vs ye uğrar mı bakır kablo?
4'lük Nym kablonun tamamını toprak altındaki borudan geçirirsen akım taşıma kapasitesi 0,8'e düşüyor, bu şekilde 40 amper sigorta takabilirsin. Eğer boru toprak üstünde duracaksa sadece bazı yerleri gömerseniz 25 amper sigorta. Hiç borudan geçirmeyip bazı yerleri gömerseniz 32 amper. İlk seçenek için bile 32 amper olsa daha garanti olur. Benim önerim bu şekilde. Anlık olarak (kısa süreler) bu sigortalarla 1,5 katı akımlara çıkabilirsin, açma yapmaz.

Bu kablo evin içindeki sigorta panosuna kadar boru içinde gidiyorsa yine 25 amperden yüksek ana sigorta sigorta takmayın.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst