Jeneratör Voltaj Yükselmesi ve Regülatör Sorunu (Önemli)

gk39

Üye
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar kurumumuzun 1956 yada 1960 model diesel marka dizel jeneratörü var.Alet 150 kva civarı kuvvetli bişey.Normal çalışırken bir bakıyorsunuz 380 olan volt 580 oluyor.Regülatör kısmında iki devre var.Biri normal regülatör diğeri onun yarısı kadar ufak bişey ama iki delikten iki ayar potu var.Fakat büyük olandan küçüğe giden kablolar daha önceleri kesilmiş.O şekilde yıllardır çalışıyor.

Büyük olan devrede bir ayar potu var ayarladım voltaj istenen dengede durdu fakat kısa sürede yine sapıtıyor.Makinenin üstündeki regülatörün 8 fişli soketi var.Benim elimdeki yeni tip regülatörde soket yok ve sadece 4 kablo çıkışı var.

Bu iş nasıl olcak bir bilenler varsa acilen yardım rica ediyorum.

Teşekkurler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
üstadım o çok kolayda kolay olmasına yanlız bir sorun var şimdi sizin elinizdeki alternatör döner diyotlumu yoksa fırçalımı.
tahminime göre bu lerroyun ilkj çıkardığı kompunt sargılı regulatörlerden olsa gerek .. normalde akım o kompunt sargıdan geçiyor geçen akım kadar uyartım verilip rotora oı şekilde ikaz yapılarak regulasyon sağlanıyor. ve yine tatahmin ediyorumki elinizde datakomun avr 10 yada 12 gibi bir regulatörü var .. ama bunlar tahmin sadece .. şimdi yapmanız gereken ikaz sistemini yeni regulatöre göre düzenlemek yada elinizdeki rotorun direncine yardımcı ikaz alternatörünün direncine göre regulatör yaptırmak .

bu nedenle siz bana done vermezsenis size söyleyeceğim her şey yalan ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst