Jeneratör hakkında

42ulus70

Üye
Katılım
22 Eki 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
26
Hocam acil yardım
Ben bi jeneratör yaptım. Şimdi bunun için dinamo ilk elektrikle bağlı başlangıç için. Sonra dönmeye başlıyor çarkla birlikte alternatörüde döndürüyor. Sonra elektriği kesince alternatörden çıkan elektrik ilk elektrikle çalışan motoru alternatörden çıkan elektrikle döndürmesi lazım ken. Motorun ilk elektiriğini kesince alternatörden çıkan elektrikle çalışmıyor stop ediyor buna ne yapabilir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hocam ben kim yaptı yapmadı demedim. Sadece ne yapabiliriz dedim. Var mıdır yokmudur. Ben bunu soruyorum.
 
Bu konuda hiçbir şey yapılamaz, çünkü siz bu düzenekle bir devri-daim makinesini prototip olarak yapmaya da çalışıyorsunuz, bu mümkün değildir. Nedeni akuple bağlı olan dinamo-alternatör ikilisinde, alternatöre dinamoyla yüksek devirle start verildiği anda üretilen bu yüksek verimli elektriğin, elektrik kesildikten hemen sonra sürtünme, alternatör iç kayıpları,vb. tüm toplam kayıplarla giderek azalarak sıfır olması nedeniyledir.

Asıl nedeni de bu çalışan elektrik motoru ve alternatörde enerji verimi % 100 olamaz, yani alınan enerji verilen enerjiden daima daha düşüktür, bu nedenle bu tür makineler şimdiye kadar hiç yapılamadı. Sn. emekli polis memuru Muammer Yıldız Bey de bu nedenle başarılı olamadı. Kolay gelsin.
 
Hocam ben kim yaptı yapmadı demedim. Sadece ne yapabiliriz dedim. Var mıdır yokmudur. Ben bunu soruyorum.


Mesleğiniz nedir bizim mesleğin en sık rastlanılan hastalığıdır bedavadan enerji üretmek hele bu konuda eğitimi olmayanlar daha da bir meraklıdır bu konuya
 
Hocam bunu ben değil bi abi yapıyor. Ben elektronik mezunuyum ama uzun zamandır böyle şeylerle uğraşmıyorum akılda kalmadı.

Binbaşı verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Bu bilgi yeterli benim için.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bunu ben değil bi abi yapıyor. Ben elektronik mezunuyum ama uzun zamandır böyle şeylerle uğraşmıyorum akılda kalmadı.

Tamam bizde sana bunun olamayacağını anlatmaya çalışıyoruz.Yoksa forumda bu konu çözüldü de biz bilgi vermemezlik etmiyoruz.Forumda ve google de devirdaim makineleri diye arat bir sürü videolarıyla beraber link çıkacaktır.Bu videolardan da %95 fake (sahte) ve çalışmıyor çalışanlarda ancak kendilerini bir süre döndürüp duruyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,641
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst