Jeneratör Çıkışındaki Frekansı Sabitleme

brambram

Üye
Katılım
8 May 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
3000 wattlık akü panel ve Şebeke elektriği ile çalışan bir inverterim var. Şu an güneş olmadığı zamanlarda AC girişine bağlamak üzere 3 KVlık jeneratör aldım. Jeneratör çalıştığında sistem çok enerji çekmediği durumlarda jeneratörden gelen frekans 53 52 Hz civarında oluyor ve bulaşık makinasını açtığım anda ışıklar geliyor ve gidiyor. Başka yüklerle (akü şarjını artırdığımda mesela) jeneratörü zorladığımda frekans 50.2 49.8 civarına geliyor ve o zaman bulaşık makinası çalışıyor. Fakat aynı anda çektiğim akım arttığından jeneratör kesiciye giriyor ve sistemi tekrar başlatmak durumunda kalıyorum. Yani anlayacağınız jeneratörde yük yokken yada yükteyken frekansını 50 Hz ye sabitleyebileceğim ara cihaz kullanılabilir mi? Voltaj regülatörleri aynı anda bu işi yapar mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
2-3 Hz lik değişimin bulaşık makinesi çalışmasını o denli etkilememsi gerekir. Başka bir arıza / neden olabilir mi ?
 
Bulaşık makinasında sorun yok. İnverter aküden beslerken çalıştırabiliyor. Ama direk jeneratörden gelen enerjiyi verdiğinde yük yoksa çalıştırmıyor.
 
3000 wattlık akü panel ve şebeke elektriği ile çalışan bir inverterim var. Şu an güneş olmadığı zamanlarda AC girişine bağlamak üzere 3 KVlık jeneratör aldım. Jeneratör çalıştığında sistem çok enerji çekmediği durumlarda jeneratörden gelen frekans 53 52 Hz civarında oluyor ve bulaşık makinasını açtığım anda ışıklar geliyor ve gidiyor. Başka yüklerle (akü şarjını artırdığımda mesela) jeneratörü zorladığımda frekans 50.2 49.8 civarına geliyor ve o zaman bulaşık makinası çalışıyor. Fakat aynı anda çektiğim akım arttığından jeneratör kesiciye giriyor ve sistemi tekrar başlatmak durumunda kalıyorum. Yani anlayacağınız jeneratörde yük yokken yada yükteyken frekansını 50 Hz ye sabitleyebileceğim ara cihaz kullanılabilir mi? Voltaj regülatörleri aynı anda bu işi yapar mı?
Jeneratörün gücü yetmiyor.
3 KVA 2.4 KW demektir. Normal çalışma koşullarında %85 verim alınsa 2.04 KW güç elde edilir. Sadece bulaşık makinesi tek başına çalışsa bile ısıtma anında bu değere yakın güç ihtiyacı olabilir.
 
Son düzenleme:
Yetme yetmeme konusuna daha gelemedik. Çünkü kapak açıkken açma düğmesine bastığımızda ışıklar yanıyor 3-4 sn sonra geri sönüyordu. Firma ile görüştüm boşta çalışma sırasındaki motor devrini düşürmemi söylediler ilk fırsatta deneyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst