Jel akü yalanmi?

engsl

Üye
Katılım
4 Eki 2018
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaslar elektrikli bisikletimin aküleri bitince or tec marka 12v 24ah dik jel akü aldim. Akuler 7 ayda kapasitesinin 3/2 sini kaybetti titiz kullanmama rağmen ve ayarli priz ile şarj ettiğim halde.
Kapaklari actigimda icinde sivi vardi hata yarisi hep disina tasmis ve vidalari oksitlenmisti. Bunlar arastirmalarima gore kursun asit aku jel aku degil. Ama her yerde jel silikon aku diye satiliyor. hangi markayi alacagimizi sasirdik. dusuncelerinizi ve tavsiyeleriniz varsa yazarmisiniz. hangi markayi almaliyiz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
şarz cihazın jel aküye uygun olmadığı için kötü şarz olmuştur. kimse bunu söylemez, sadece satış yapalım diye uyraşırlar. benim tahminim bu. nasıl tahmin ettiğimi söyliyeyim bana gelen şarz aletleri genelde 12 yada 24 volt ama şarz ettikleri aküler jel iken sulu asitte, yada sulu asitli aküyü jel de şarz ediyorlar bozuluyor.aküker içinde geçerli, şarz aletleri için de.
 
24 amper mi? Benim bildiğim akım ayarlı güç kaynağı ile, örneğin 2amper ile şarj et. Daha da bozulur ise, sorun deşarjda yada ürün kalitesindedir.
Deşarjda da, Şarj da bence ısı faktörü çok önemlidir. 2amper ile şarj et. Isı minimum olsun. Kafan rahat olur.Ama şarj için daha fazla süre gerekir.
 
Son düzenleme:
24 amper mi? Benim bildiğim akım ayarlı güç kaynağı ile, örneğin 2amper ile şarj et. Daha da bozulur ise, sorun deşarjda yada ürün kalitesindedir.
Şarj da bence ısı faktörü çok önemlidir. 2amper ile şarj et. Isı minimum olsun. Kafan rahat olur.Ama şarj için daha fazla süre gerekir.
LUTFiBEY sizde benim gibi gözlüksüzken doğru okuyamıyorsunuz " 12v 24ah dik jel akü " diyor arkadaşımız, ben 12 yada 24 volt redresörler için konuştum. Arkadaşımızın elektrikli motoru var onun şarz aleti de tahmin üzerine swiçmodtur. Ayarı filan yoktur, jel aküyü şişirir, 18650 bank yapsan bozar, sadece kuru aküde işe yarar. gerisini sen zaten biliyorsun çözüm filan
 
24amperi doğru okuduğum için 2amper şarjı tavsiye ettim.
Ama switch mod şarj cihazı nereden çıktı? Akü şarjı için öyle birşey kimse kullanmamalı. Görmemiş duymamış olayım.

Gerçi cep telf şarj cihazımız da smps ama.

Ha birde konu başlığını açan arkadaşımız "jel akü Yalan mı diye" başlık açmış ve jel akünün içini açtığında Aslında Kurşunlu akü olduğunu ve üst kısmın sıvının taşmaması için sızdırmaz bir şekilde plastik kapak ile kapatıldığını keşfetmiş Yani ortada bir jel akü falan yok.
Kapaklı sulu akü var
 
bende hata yapabilirim, sıkıntı yok bazen okurken kendime göre yorumluyorum. ama elektrikli bisiklet ve motorların şarz aletlerinden o kadar çok tamir ettim ki bıktım. switch mod şarj eder hepsi 48- 60-72 volt diye geçer aküleri tek tek şarz etmezler, smps de voltaj sabittir değişmez.
 
@paskomya saygı duyarım. Olur bazen böyle. Her kes için Normaldir.

Yalnız burada jel akü diye satılanların aslında gizlenmiş sulu akü olduğu iddaası var.

Doğrumu bu?
Bilen deneyen gören varmı?
 
Son düzenleme:
konu hakkında hiç bir bilgim yok, ikinci kez motoruma akü aldığımı bile hatırlamıyorum. en son marutime bir akü almıştım. o da iki yıl önceydi. ben fransız bu konuda. birde imla hataları için hem ben hemde makinem özür diler ben 56 3 numara yakın gözlük, makinem galiba 15 yıllık fian olması lazım lapto taklidi yapıyor yedek parçası yok bazı tuşlar basıyorum taklidi yapıyor
 
En iyi yiğit akü diyorlar onun uzerindede uretim tarihi yok kod yaziyorlar ( niye boyle yapiyorlarsa artik ) yokmu bilgisi olan arkadaslar
 
ben de bilmiyorum. bilen arkadaşlar açıklarlarsa ben de öğrenmiş olacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst