iPhone'u ABD'den mi Türkiye'den mi Almalıyım? Tecrübeliler Yardım !

IbrahimGultepe KTD

Katılımcı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki ay ABD'ye 1 aylığına gideceğim bir tesis devreye almaya ve iPhone modelimi yükseltmeyi düşünüyorum. Türkiye fiyatları ile ABD fiyatları arasında ciddi fark var, ancak bazı detayları tam anlayamadım.

Türkiye Fiyatı: 96.800 TL
ABD Fiyatı: 1.199$ (≈47.385 TL, dolar kuru 39.5 üzerinden)

Sorum şu:
ABD'den almak hala avantajlı mı kayıt mayıt ücreti de dahil edip ? Yoksa Türkiye'den almakla aynı mı olur?
Vergi, garanti, e SIM gibi konularda dikkat etmem gerekenler neler?
Eğer kutulu ve faturalı olarak getirirsem gümrükte %20+ KDV + %30 ile %50 arası ÖTV ödeme riskim var mı ?
Gümrükte sorun yaşar mıyım ?

Tecrübesi olanlar yorum yapabilir mi? Şimdiden teşekkürler!

Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki ay ABD'ye 1 aylığına gideceğim bir tesis devreye almaya ve iPhone modelimi yükseltmeyi düşünüyorum. Türkiye fiyatları ile ABD fiyatları arasında ciddi fark var, ancak bazı detayları tam anlayamadım.

Türkiye Fiyatı: 96.800 TL
ABD Fiyatı: 1.199$ (≈47.385 TL, dolar kuru 39.5 üzerinden)

Sorum şu:
ABD'den almak hala avantajlı mı kayıt mayıt ücreti de dahil edip ? Yoksa Türkiye'den almakla aynı mı olur?
Vergi, garanti, e SIM gibi konularda dikkat etmem gerekenler neler?
Eğer kutulu ve faturalı olarak getirirsem gümrükte %20+ KDV + %30 ile %50 arası ÖTV ödeme riskim var mı ?
Gümrükte sorun yaşar mıyım ?

Tecrübesi olanlar yorum yapabilir mi? Şimdiden teşekkürler!
güzel insan, bende .iphone yok ama, bazı videolara denk geldim eski telefonunun imei üzerinden yeni kaydet yapabiliyormuşsun. böylece kayıt parası ödemiyorsun. biraz araştır derim.

Forum istatistikleri

Konular
131,463
Kullanıcılar
455,378
Son üye
adhkfhxdchdvgshdjkg

Yeni konular

Geri