IP Kamera İle 10 Km Görüntü Aktarımını Nasıl Gerçekleştirebilirim?

quote_icon.png
Mimhane Nickli Üyeden Alıntı
Ayrıca merak eden arkadaşlar için şöyle bir bilgide mevcut;

Amerikalı bilim adamları, elektrik kablosu kullanmadan bir cihaza enerji iletmenin yöntemini buldu.
Kablo kullanmadan cihaza elektrik iletildi. Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) yapılan araştırmada, elektrikli cihazlara kablo kullanmadan elektrik iletebilen bir sistem oluşturan bilim adamları, enerji kaynağından 2 metre uzaklıktaki 60 vatlık bir ampulü kablo olmaksızın aydınlatmayı başardı.
Buluşlarını Science dergisinde yayımlayan araştırmacılar, enerjiyi, biri ampulde, diğeri enerji kaynağında bulunan iki bakır bobin arasında elektromanyetik dalgalarla iletti. MIT’den Profesör Marin Soljacic başkanlığında yürütülen araştırmada oluşturulan sisteme, kablosuz elektrik sözcüklerinden türetilen ‘WiTricity’ adı verildi.

Saygılar.





amrekalılardan binlerce yıl önce kullanılmış kablosuz enerji hem mayalar olsun hemde hz.musa zamanında ki firavunlar olsun
internette vardı merak eden arkadaşlar bulabilirler
 
ben bu konularda pek anlamam.yanlız arkadaşın tam olarak istediğini anladım.10 km lik bir mesafeye görüntü data aktarmak istiyor.bunun için kablolu Fiber yöntemi olmaz diyor..yani geriye 2 yöntem kalıyor. 1.yöntem internet yöntemi.onun içinde depo-çiftlik ve ofisde internet olması gerekli.buda imkansız diyorsun.geriye tek seçenek ve en mantıklı yöntem kalıyor. wifi anten kullanmalı.ama şunu asla unutmamalısın ki 10km mesafeden ve internet olmadan ip cam izlemek çok maliyetlidir.bunu bilmelisin. öncelikle sana lazım olan ürünler her noktaya acces point (3 Adet)... acces point 10 km mesafe çekemeyeceği için bunlara 3 adet outdoor anten almalısın..

çok kaliteli bir acces point tam sana lazım olan kesin öneririm. fiyatı 1.584x3= 4.752 TL.
https://www.wifianten.com/detay.asp?id=136

buna takmak için de anten
https://www.wifianten.com/detay.asp?id=424
veya
https://www.wifianten.com/urunler.a...s) 2.4 Ghz Uzak Mesafe Kablosuz Grid Antenler

Anten Fiyatıda ortalama 200x3= 600 tl dir.
4.752+600=5352
yani böyle bir sistem için sana maliyeti kablolarla birlikte 6000 tl yi bulur. ır kameralar hariç. peki bu masrafa değermi.
Not: outdoor antende 20km mesafe yazıyor. o mesafe birebir görüştedir. önde engel varsa bu mesafe 1-5km ye kadar düşer.
 
Merhaba;

Benim bildiğim kadarıyla ip kamera internet üzerinden izlenebilmek içindir. sizin bahsettiğiniz noktalara interneti bir şekilde ulaştırabilmek gerekir. bunun için gprs modemler size uygun olabilir size verilen statik ip üzerinden dünyanın heryerinden kameralara ulaşabilir siniz. burada önemli olan o bölgede gsm hattının olması dır. Buda benim nacizane önerimdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,816
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst