saçma fiyatlar> Şebeke varkan solar kullanarak tasarruf etmeniz zor. Üreticiler belli dünyanın heryerinde benzer meblağ ödeniyor. Ne yazık ki Türkiye'de vergi biraz*************.
Tommatech Mplus 11K 48V Off-Grid>
Üzerinde tommatech yazan hiçbir ürünü almayın. Will Prowse bunlara VAR (Value Added Reseller) diyor ama Türkiye ye en düşük kaliteli ürünler gelip üzerine etiket basıyorlar.
2-Off grid inverter şebekeye geri göndermez.
3-Ben elektrik dağıtım şirketine telefon etmiştim. (Uludağ Elektrik)
Off Grid olsa bile izin alman gerekir dedi. Onlar da lisans için milyonlarca dolar ödüyor. Kümesteki kazı kaçırmak istemiyorlar.
4-Daha önce dediğim gibi
off grid önermiyorum.
Surge düşük
Çevrim verimliliği az.
3 tane alıp 300A'ya mı tamamlamam lazım?>Dediğim gibi
zorunluluk yoksa solar kullanmayın bataryalı bir sistemde tasarruf zor. İstediğiniz sistemi 20KW HV Hybrid bir Inverter ve BYD HV batarya almanız lazım. 1.5-2m civarı ödersiniz. Güvenlik açısında da projenizi mutlaka çizdirin.
Veya
şebekeye devam edin. Surge le uğraşmayın. Power factor umrunuzda olmasın. 2-3 gün hava bulutlu olunca ne yapayım diye düşünmeyin.
beyfendinin dediği gibi hesap o kadar basit değil. Power factor yüke göre değişiyor. Inductive, lagging, resistive pek çok yük var. Bunları emporio benzeri cihazla analiz etmeniz lazım.