inter röle devreye kondansatör almaması

cihanard

Üye
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
arkadaşlar inter rkr 3po7c rölede cap. alarm veriyor devreye hiç kondansatör almıyor sayaç köhler x5 sayaç akım trafoları 100/5 yük varken 1. faz 20A 2.faz 14A 3.faz 12A 1.faz cos fi 0.48 c 2.faz cos fi 0.77 i 3.faz cos fi 0.99 c acaba röle ayarlarıyla ilgili bi problem olabilirmi yada bağlantı hatası olabilirmi rölenin 5 kademesi kullanılıyor işletmedeki yükler hepsi monafaze konfeksiyon motoru fluoresant armatür bir tane trifaze kompresör var toplam 17 kvar kondansatör var 1-1-2.5-5-7.5 yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Önce röleden başlayalım. inter rkr 3po7c nasıl bir röle? (Mekanik mi?) Kodundan anladığım kadarıyla 3 fazlı 7 kademeli bir röle. Bağlantılarda hata yoktur sanırım (k-l ucu, akım trafosu bağlantısı fazlarla aynı sırada...)
Yüklerinizin hepsi devrede iken mi akım değerleri 20A 14A 12A ? Böyleyse akım trafosu çok büyük.
Konfeksiyon atölyesindeki aydınlarmalarda tasarruflu lamba mevcut mu? (Floresan demişsiniz, bunların balastları eski tip mi? Elektronik mi?)
 
yükler devredeyken çekilen toplam akım 50-51 A kondansatör falan devrede değil fluoresan aydınlatma eski tip balast röle cap gösterip devreye kondansatör almıyor sayaç aktifle indüktif yazıyor kapasitif oynamıyor akım trafosu rölenin 100/5 cl-3 yazıyor üstünde gelen faturada indüktif ceza var 40 milyon fatura gelmiş ama yanlış okumuşlar heralde çarpan 1 yazıyor sayaç x5 faturadaki güç miktarı 17kw röle 3 fazlı yükler devrede değilkende rölede no current akım diyor gene cap flaş yapıyor rölenin üstünde rkr 3po7c hıtec yazıyor
 
Röle bir akım trafolu mu? Eğer bir akım trafosu varsa, röle diğer fazlardan geçen akımları görmez. Sadece bağlı oldğu fazdaki akımı baz alarak kompanzasyon yapmaya çalışır. Bağlı bulunduğu faz da eğer 1.faz cos fi 0.48 c olan faz ise kompanzasyon yapmaz bir (O fazı kapasitif gördüğü için. Bu da ayrı bir bir sorun!)
İkincisi, röle akım trafoları ile rölenin beslendiği fazlar aynı sırada olmalı.
Sayaç indüktif yazarken röle kapasitif gösteriyorsa yanlış birşeyler var demektir: Ya röle bozuk, ya bağlantı hatası var!
Bir de sınıf:3 akım trafosuyla verimli bir kompanzasyon yapılamaz. Hele hele dengesiz ve küçük yüklerde.
Akım trafosnu da 75/5 cl:0,5 ile değiştirmenizde fayda var.
 
röle üçakım trafolu yarın bağlantıları bi kontrol ediyim bi daha panoyu başkası yapmış uğraşıyoruz işte sagol teşekkürler cevapların için
 
arkadaşlar sorunu çözdüm ana girişden fazların yerini değiştirince röle normal çalışmaya başladı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst