hyundai cd çalar bağlantısı

silent59

Katılımcı Üye
Katılım
10 Ağu 2007
Mesajlar
519
Puanları
56
arkadaşlar 2001 model hyundai accent lx mpı modeli arabam var ona cd çalar aldım daha önce üzerinde teyp yoktu bağlantı yapacağım yerde coklu bir soket var zannedersem 16 lı idi fakat bağlantı şeması yok elinde bağlantı şeması olan yada yardım edebilecek olan varsa sevinirim ama lütfen bu konuda deneyimli olanlar cevap verirse sevinirim şimdiden teşekkürler ...
 
Sn:silent59

Öncelikle hayırlı olsun. İlk once Arabanızda soketteki 12Voltu bulmanız gerekiyor oda buyuk bır ıhtımalle dıger kablolardan daha kalındır renklerı +12 voltun kırmızı - siyahtır eger elınızde bır olcu aletı varsa olçerekte bulabilisiniz. Besleme voltajını bulduktan sonra CD çalarınızdaki Kırmızı ve Siyah uçlara bağlantınız yapınız fakat CD çalarınızda pembe bır kablo daha vardır buda memory kablosudur bunuda +12 volta bağlıyacaksınız.
Gelelim soketteki diğer kablolara kolon kabloları belllidir belli değilse elinize bir 9voltluk pil alıp kolon uçlarına deydırmenızı tavsıye ederım bu yontemle hangı kolondan ses gelıyorsa CD caların uzerındekı bağlantı semasından bakarak hoparlorlerı dogru yerlere baglıyabılırsınız.

Ornegın on sol kolondan ses geldıyse CD caların ustundekı semadan on sol kolonun kablo renklerının ne olduguna bakıp ona baglamanız ses kalıtesı ıcın daha uygun olacaktır.

Kolay Gelsın
Saygılarımla...
 
sağol dostum yardım ettiğin için teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,832
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst