Hub nedir ( tanımı kitaptaki gibi değil )

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selam abiler. Hub 2den fazla bilgisayarların birbiri ile iletişimi için kullanılıyor ama bir veri göndereceği zaman tüm bilgisayarlara gönderir vs tanımı okuyoruz ama örnek verecek olursak nasıl oluyor.

Mesela bir internet kafede büssürü bilgisayar var. Hub ile bunlar birbiri ile iletişim kürüyor ama ben bir fotoğraf göndermek istersem tüm bilgisayarlara gidiyor. Bu mudur yani.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hayır değil, eski tanımdaki hub cihazı 2 bilgisayara bağlı tek yazıcı için kullanılırdı. A bilgisayarından yazı resim yazdırılacakken üzerindeki düğme A konumuna basılır/çevrilir idi. Günümüz hub aletleri ise benzer mantıkta ama adreslemeyi digital olarak yapmaktadırlar. Her pc nin adı adresi var siz hangisine foto/veri atarsanız sadece ona gitmektedir. Tabi atmak istediğiniz makinenin adresini bilmeniz gerekir ;). Örn: 192.168.2.127 gibi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst