hortum bükme

yunuserts

Üye
Katılım
21 Nis 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
23
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Sizlere nacizane kendi hayatımdan bir sorum var. Ben işitme cihazları satan bit firmada çalışmaktayım. Firma sattığı kulak üstü yada arkası olarak adlandırılan cihazların yanında kulak için kalıpta üretmekte. Bu cihazları hastaların kullanabilmesi için kalıp ile bu cihaz arasına bir hortum koymamız gerekiyor. Bildiğimiz serum hortumuna benzer boyut ve şekildeki bir hortumu 3/2 ye 3/1 oranında büküyoruz ve ters şemsiye sapına benzer "J" bir şekil oluşuyor. bu bükme işlemini el emeği ve sıcak hava tabancası ile yapıyoruz. Bu basit işlem bile 1000 li adetler söz konusu olduğunda saatleri alıyor ve iş kaybı yaratıyor. Benim sizlere sormak istediğim bu bükme işlemini gerçekleştirebilecek bir sistemin kurulup kurulamayacağı.Kısaca açıklamam gerekirse;
-Bir uçtan makara halinde hortum beslemesi yapılacak
-Hortum kendiliğinden kesip şekil alacağı kısma sürülecek
-Hortum ısıtılıp şekil verilmek için kıvrılacak
-şekil verilen hortum kesilecek ve aynı işlem makara bitene yada istene adet sağlanana kadar devam edecek.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
ne kadar bir maliyet düşünüyorsunuz?Bu işlem içim PLC veya en azından akıllı röle olmalı devrede!Sensörler encoderli motorlar ısı kontrol cihazları ve rezistanslar!Bence maliyetli bir iş?3-5 liraya yapılacak bir iş değil!
 
Maliyet ayrı bir konu tabiki de yapılmayacak iş te değil
 
Maaliyeti cok fazla sorun olmayacaktır. Çünki makina zaten kendini amorti edecek. Bu bükülen hortumların tanesini 1 tl den satıyoruz en az. Ve bir makara hortumdan 3000 3100 kıvrılmış hortum çıkıyor fire çıkartılmış sayı bu. Yani makina 1 ay bile sürmeden kendini amorti edecektir. 5 bin tl ye bile maal olsa.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst