HMI uzerinden PLC ye program atma

haliccc

Üye
Katılım
19 Nis 2016
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaslar merhaba,
Acil olarak yardimlariniza ihtiyacim var oncelikle bu konuda acemi oldugumu belirtmek istiyorum.
Elimde weintek 8070ie hmi paneli var ve fatek fbs-20 plc bulunmakta ben bu fatek plc yi ekran uzerinden programyalabilmek istiyorum. bu konuda cok arastirdim lakin bi netice alamadim. uygulamam gereken adimlar konusunda bana yardimci olursaniz cok sevirnirim ozet olarak fatek plc, hmi ye rs232 den bagli iken hmi nin ethernet cikisini pc ye baglayip plc ye program atma durumu.Iyi calismalar yardimci olabilecek bi arkadas varsa cok mutlu olucam ... iyi calismalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Öyle bir şey bulman çok zor.
Yazılımsal internetden seri dönüştürme scripti yazman gerekecek !
Bunun yerine bir tane Ethernet-Seri dönüştürücü takman daha mantıklı olur. Zaten hmi da servis açtığın zaman bir daha ona nasıl ulaşacaksın ? Olmaz diye bir şey yok ama mantıklı gelmedi bana !
Ayrıca hmi da problem oluşunca PLC ye nasıl ulaşmayı düşünüyorsun ?
 
Son derece haklısın işte başımızda patron şöyle böyle yap diyor çok bilir gibi uğraşdur sonra çık işin içinden
 
Son derece haklısın işte başımızda patron şöyle böyle yap diyor çok bilir gibi uğraşdur sonra çık işin içinden
İstediğin şey Delta panel ile oluyor. Tabi PLC de delta olmak şartıyla.
 
merhaba,

istediğin şey tam olarak uzaktaki plc ye panel üzerinden program yüklemek mi, Yani Pass-Through yapmak istiyorsunuz.
 
aynen cok dogru panel ethernetle pc ye bagli olucak plc de rs232 ile panele bagli sekil bu
 
Weintek için panelin bağlı olduğu yerde port yönlendirme yapmak gerekir. yada yeni çıkan Easy access 2.0 alınıp sadece paneli internet e bağlayıp port yönlendirme yapmadan panel üzerinden plc'e bağlana bilirsiniz.
 
Ayip olucak ama biraz daha detayli anlatirmisin yada ben konuyu tekrar ozetliyeyim bu yapmis oldugum binevi deney konsolu kapali bi kutu icine ben bu sistemi kurdum amac konsoldan disari sadece bi ethernet kablosu cikartarak hem plc ye hem ekrana program atabilme vs baglanti seklide plc den rs232 ekrana bagli ekrandan ethernet kablosuni pc ye baglayip bu islemleri yapicam.internet vs yok normal ben ethernet kablosuyla plc ye baglanmak istiyorum wprolad dan.
 
easy access 2.0 ile bu islemi nasil yapabilirim yardimci olurmusun peki denemek istiyorum. cevabin icinde tesekkur ederim
 
easy access 2.0 ücreti var ödeyip kodunu alıyorsunuz ( yüksek değildir) sonra sistemdeki paneli sadece internet'e bağlıyorsunuz kullanıcı ayarları yapıyorsunuz başka işlem yapmadan panel izleme , panel üzerinden plc bağlanma işlemlerini kolayca yapıyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst