Hazır Cnc Paket

newrock

Üye
Katılım
25 Ocak 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar.
Suanda yeni bir proje olayına girmek istiyorum.Bunun için piyasa araştırması yapmak istedim aşşagıdaki resimde oldugu gibi bir kutu içinde komple cnc tezgahı parcalarını koyarak demonte şekilde satmak istiyorum.sase,mil,step motor,elekt kart,güç ünitesi,montaj cd hepsi olacak şekilde düşünüyorum..
Bu tip bir çalışmada size daha uygun olacagına inanıyorum bu sayede sizlerde kendiniz evinizde, atölyenizde rahatlıkla toplaya bilirsiniz.
Bana mail atarsanız sevinirim, eger ihtiyaç olursa bu şekilde bir çalışma yapacam,düşüncelerime göre sıtandart 400X700mm,400x1000mm,500x700mm,500x1000mm tezgahlar düşünüyorum,tabi istege görede tasarlanılır..

Yorumlarınızı bekliyorum...
 
Mutlaka alıcısı çıkar.Özellikleri nedir?
 
tezgahta özellik olarak step motor 1nm ve full step sürücü(iş görür) ve sase degişik ölçülerde olacak, elektronik tüm malzemeler poşet için gelcek,sase kutu içinde video izliyecek yazıları okuyarak olmadı telefonla irtibata gecerek siz kendiniz, montaj edeceksiniz.Yanında demo mach3 yazılımınıda verecem.komple ayarlar, parellel port kablosu sadece içinizde istek,cebinizde para,biraz el becerisi ve parallel port cıkışlı bilgisayar yeter. :)
 
arkadaşım güzel bir düşünce,girişimin için tebrik etmek isterim.
amma velakin şu soruların cevapları bu cnc işinde çok çok önemli;

bu yapmak istediğiniz cnc kit için kullandığınız mekanik aksam nelerden oluşuyor.
saplama vidamı? trapez vidamı?lineer bilyalı vidalarmı??

hareketi sağlayan aksam nasıl,
lineer rulman mı??,sıralı rulmanmı?? delrin yada fiber kızak türü bir mekanizmamı??

genel olarak şase madddesi nedir?
mdf şasemi??alüminyummu??3 yada 5mm sacdan mı oluşuyor??


sanırım ne demek istediğim açıkça anlaşılmıştır.bu bahsettiğim mekanik aksamların hangi maddeden,ne türden üretildikleri,yapmış olduğunuz CNC sistemi tamamen etkiler.sistemin stabil çalışması için doğrusallık tabiki çok önemlidir.

arkadaşım bu sorularda düşünüyorum dediğin için;
satılacak olan cnc kit,hangi kesime hitap edecek??
yani bu sistemi alan şahıs sadece PCB delmek yada plastikleri kesmek içinmi kullanabilecek
yoksa güçlü bir spindel motor takıp alüminyum gibi çelik içermeyen maddeleride işleyebilecek??

eğerki doğrusallık açısından tatmin edici ve fiyat konusunda uygunluk olursa mutlaka talepler çok olacaktır.
ama bana kalırsa,böyle komple kit yerine 2 değişik seçenek olmalı
1-bahsettiğin komple kit
2-sadece mekanik aksamdan oluşan ve nema23 tip motor tak-kullan ,elektronik devre içermeyen bir kit.

ben şahsen elektronik devresini kendim yapıp sürmek isterim ;D
kolay gelsin
 
Haklısın arkadasım, sen elektronikten anladıgın için oyle diyorsun, tabi isteyene o secenegide sunarız o sorun teşkil etmez matıgımız mişteri memnuniyeti :)
Öncelikle sasemiz 3mm sacdan imal edilcek tabi istek olursa kromda olabilir nasıl isterseniz.Ancak lineer rulmanlar fiyatları biraz pahalı tabi buda maliyeti etkiler, suanda bir tane tezgah imal ediyorum 3000x1500mm lik bunda lineer rulman ve microstep sürücü var.Ancak adı gecen sistemde ben kendim ozel rulman mekanizması kullanmayı düşünüyorum. Bu sisteme teflon kullanmam daha uygun ve ucuz olur ancak saglamlık kesinlikle uygun degildir.
Ne işlerseniz onu işleyin ister ahşap ister pcb ister alüminyum malz delme,ister pvc malz işlemler
benim sase saglam 16X5,20x5veya 20x10 tarpez vida kullanıyorum.Ancak daha yeni tipi tam tasarlamadım eski versiyonum cok iyiydi.Cizimler var sadece müşteri potansiyeline göre ayarlama yapacam.

saygılar.
 
trapez vida takımı benim için de en uygun hesaplı bir düzenek.
forumda daha önce de bahsettim.mekanik olayları sanıldığı kadar basit değil.belki çizimsel olarak,yada mantık olarak çok basit,doğrudur.ama bunu uygulamaya geçirmek inanın başlı başına bir dert.elinizde torna ve freze olması yada bu makinaları kullanabileceğiniz,yada iş yaptırtabileceğiniz biri olmalı.
sallama matkapla,kaynakla bu işler olmuyor.olsada zaten düzen tutmuyor,oldumu olduya geliyor.

tabi bu bahsettiklerim sizin geçerli için olmasa gerek.zira varki yapabiliyorsunuz.lafım bu işe meraklı arkadaşlar içindir.bende ilk başta rijit-stabil-lineer gibi terimlere gıcık oluyordum.ama ne varki zamanla bunu bir çok tecrübeden sonra anladım.

teflon demişsiniz.teflon ile yapılan mekanik aslında o kadarda sağlıksız olmaz sanırım.tabiki 50*50cm gibi bir mekanik için.kabaca bir hesapla lineer rulman olarak düşünülürse 10 adet rulman yeterli gelir.
20mm çapında olanlar yaklaşık 20ytl/adet gibi.kromlu çelik millerde 60ytl/mt gibi fiyatlarda,
50*50 gibi bir mekanik yüksek işçilik fyatları ödenmezse 3mm sac kullanılırsa max.500YTL gibi hesaplayabiliriz.motor-sürücü-spindel hariç.

sizin düşündüğünüz fiyatlar nedir.
ortalama 50*50 -40*60 gibi ölçülerde,spindel-sürücü-stepmotor hariç
lineer rulmanlı=??
teflonlu=??

en azından bir fikir sahibi olabiliriz diye düşünüyorum
 
Arkadasım o bahsettiklerinide haklısın ancak sisteme uygulamak zor,ancak verimi liner mekanizmada metrsi 51 USD arbada 8araba lazım 31usd/tane liste fiyatları,teflon sistemlerde cok kullanılan bir malzemedir. Ancak kullanmaya baglı olarak teflonda sürtünmeden dolayı zahiyatlar, kayıplar olacaktır.Buda benim nazarımda saglıksız bir mekanizmadır.Senin istedigin gibi bir fiyatlandırma yapamam, çünkü bu sistem neye gider tam bilmiyorum.Sizden gelen degerlendirmelere göre ben bir fiyat verecem. Siz fiyatlandırma yaparken gayet güzel yapmışsınız ancak sistem başladımı kurulmaya,yok vida ,somun,rulman,mil sonu,kaplin,saplama falan filan derken maliyeti oldukca artıyor.Benim tasarladıgım sistemler gayet nettir,yap boz şeklindedir ve birbiri içine girerek toplanırlar.


resimde oldugu gibi birinde delik digerinde cıkıntı vardır ve birbiri içine girerek baglantısı yapılırlar.(yapıştırıcı,mıg-mag kaynak-tig kaynak v.b.)işlemlerle yapılır.
 
son verdiğiniz foto ve bahsini ettiğiniz yap-boz toplama düzeneği güzel gözüküyor.
bu arada 3mm sac malzeme deyip geçen arkadaşlara da bir eklenti yapayım.
3mm sac malzeme öyle yabana atılacak bişey değil.tecrübelerim onunlada oldu.
mukavemeti iyi hesaplanırsa gerçekten sağlam bir şase ortaya çıkartmak mümkündür.

siz de hesaplarınızı yapın bakalım.ortaya ne gibi bir fiyat çıkacak doğrusu merak ediyorum.
bu arada sırf sormak için sormuyorum.
uygun fiyat ve tatmin edici bir sağlamlık olduktan neden almayalım ki?
 
kendim yapmak istediğim... bir proje.... ancak... fiyat performans oranı beklentilerimi karşılarsa...kit şeklinde de almaya hazırım...
 
merhaba bu cnc paketinin fiyatı nedir detaylı bilgi verebilirseniz almayı düşünüyorum bu çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst