Hareket sensörü, tekrarlı tetik sorunu.

kilicaner

Üye
Katılım
18 Şub 2021
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni katıldım. Konularda biraz araştırma yaptım ama karşılaştığım sorunla ilgili bir çözüm bulamadım.
Hc-sr501 kullanarak 2 adet power led sjrmeye çalışıyorum. Sistemi pille çalıştırıyorum. Sistem toplamda piller dolu iken 300 350 ma akım çekiyor. 2n3904 ve bd135 ile darlington bağlantı yaparak sürüyorum ledleri. Sistem calisiyor fakat bazı zamanlarda hareket olmamasına rağmen sensor kendi kendine tetikleme yapıyor. Surekli aç kapa yapıyor ledleri. Bu sorunu bir türlü aşamadım. Optocupler kullanarak cozebilir miyim acaba bu sorunu? 3 adet seri bağlı 1.5v kalem pil ile çalıştırıyorum sistemi. Acaba pil azaldığında,.Pir sensörü için az mı geliyor voltaj?Tavsiyesi olan bir arkadaş var mıdır.
 
Son düzenleme:
Sorularının cevabı piller yerine 4.5V adaptörle kesintisiz bir kaç gün denemekle bulunabilir. Hatta 5v cep tlf. adaptörüne 5/350mA =14.2 ohm ( 16 ohm ) 2Wattlık seri direnç bağlayarak 4.5V 350mA lik yeni bir adaptör elde etmiş olursun, kolaylıklar..
 
Hocam güç kaynağıyla konuyu açtığımda beri deniyorum. Voltaj 4.2 voltun altına düştüğünde sistemde kararsızlıklar başlıyor. 4 ün altına indiğinde daha net görünüyor kararsızlıklar. Sorunum pilden kaynaklı yani.
 
Ortamda ısınan eşya veya ısı kaynağı var mı? Hatanız var power ledler sadece 300 - 350mA ile çalışıyor tüm sistem bu kadar değildir daha fazla güç ister.
 
Power ledleri maksimum lerformansta kullanmıyorum hocam. Akım olcerken ne givi bir yanlışım olacak :) sistemde ledden başka da çok fazla akım çekecek bir elemanım yok. Sorun zaten gerilimden kaynaklı gibi görünüyor.
 
Sensör için zaten 5v kaynak gerek. Ledleri de dahil ediyorsunuz hem de 2 led, akım yetmeyince geriliminiz de hızla düşüyor.
 
Akım yetiyor üstadım, pillerin gerilimi düşünce sistem karsrsizlasiyor. 4 seri pile dönüp lm317 ile kuracağım sistemi. Sanirsam duzelir.
 
O sensör sıkıntılı. Ben de alarm için kullanmaya çalıştım çok hata yapıyor, güvenilir değil. Voltaj girişine 1-2 mH bobin ve 470uf kapasitör kullanmayı dene
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst