Hangi Sensörü Kullanmalıyım?

wolf_15

Üye
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Bir fabrikanın giriş kapısı otomasyonu yaptım.iki tane motor ve bu motorlar invertörle çalışıyor.güvenlik için kapıya karşılıklı sensör taktım.fakat motor çalıştığı zaman sensör çalışmıyor sensör neyden etkileniyo çözemedim.schneider sensör getirdim yine olmadı.sensörler neden etkilenir ne yapmam lazım?
reflektörlü sensör taktım kapı dışarda olduğu için yağmurda sensör kesiyo..

bana ayrıca önerebileceğiniz sensör varmıdır?yağmurdan ve motorun çalışmasından etkilenmeyecek?
 
Üstadım sensörler ortamdaki elektrik, elektronik cihazların birim algılayamadığımız gürültüsünden etkilenir. Burada senin motorların enerjilendiğinde manyetik ortam meydana geliyor. Muhtemelen sensörler bu yüzden çalışmıyorlar. Kapı girişinde 2 motor kullanmanın sebebi nedir acaba? Kapının açılıp, kapanması için mi yoksa başka bir amacı varmı? Ona göre sana çözüm üretmeye çalışalım.
 
cevabınız için teşekkürler sensörler gürültüden etkileniyor heralde.fakat etkilenmemesi için neyapmalıyım?iki motor kullanmamın sebebi ortadan iki yana kayar kapı olduğu için iki motor var.ekranlı kablo kullandım topraklamayı tekrar yaptım sensör etkileniyor...
 
wolf sensörlerin alıcı verici şeklindemi rf mi ? cisimden yansımalımı sana önerim şuki asansör kapılarında kullanılan nokta fotoceller var kullanılan mesafe de sanırım senin işini görür hiç bir sıkıntı olmaz ben kullanıyorum , arzu edersen yollayabilirim bile piyasada rahat bulabileceğin fiyatı çok uygun nokta rf sensörlerdir.
 
Steinel marka hareket sensörlerini denedin mi...Piyasadaki en iyi ürünlerdir...
 
önerileriniz için teşekkürederim...kapıdaki motorlar hız kontrol cihazı ile kontrol edilmekde bu yüzden sıkıntı yasıyoruz.steinel marka sensörü denemedim hareket sensörü bildim kadarıyla frekansdan etkileniyo bunun için denemedim böyle bir denemeniz varsa onuda deneye bilirim.
 
Arkadaş karşılıklı tip fotoelektrik sensörlerin sürücülerden etkileneceğini zannetmiyorum hangi marka kullanmıştın.....
 
mekanik limit switch kullanılabilir.
 
scheneider marka kullandım fakat olmuyo. karşılıklı kullandım olmadı
 
motorlar aşırı akım çektiğinden sensörler çalışmaya bilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst