Hangi Güç Ne Diyor?

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba.

Birazdan,güneş ve dünyadaki diğer alternatif güçlerle ilgili bir simülasyonu okumaya başlayacaksınız.

Dünyadaki çeşitli güçler kendi aralarında, en iyi enerji oldukları konusunda iddialaşırlar:

Hidrolik güç(su):
En iyi,en temiz güç bende.Zaten dünyanın 3/4'ünde potansiyel güç olarak en başından beri varım.

Jeotermal güç:Yerkabuğunun her yerinden bedava,su buharı olarak insanların emrine çıkıyorum.İnsanlar eminim ki, beni tercih edeceklerdir en sonunda.

Nükleer güç:Hem temizim,hem de bir gramımla ne güçler yapıyorum.İnsanlar en sonunda, alternatif olarak yine bana gelecek.

Rüzgar gücü:Dünyanın her yerinde,canım istediği zaman eserim.İnsanlar asıl en sonunda,bana gelecekler.

Katı yakıt gücü:Ben ilk insanlardan beri varım.Ananesine(Geleneklerine) bağlı olanlar yine beni seçecekler,siz umutlanın bakalım boşu boşuna.

Petrol gücü:Ben de,ilk çağlardan beri devamlı kendimi çoğaltıp duruyorum.İnsanlar benden vaz geçemezler hiçbir zaman.Alıştılar çünkü bir kere.Bırakmaları da biraz zor gibi görünüyor...

Doğal gaz gücü:İnsanlar,temiz,kolaylık ve pratiklik olarak, her zaman da beni tercih eder ve edecekler.Bundan adım gibi de eminim ayrıca.

Biogaz gücü:Dünyadaki tüm artıklardan enerji(Metan gazı)üretip,hizmetlerine veriyorum.Çok fazla maliyetim de bulunmuyor.İnsanlar en sonunda değerimi, er ya da geç anlayacaklar elbette.

Bu konuşmaları sessizce takip eden güneş enerjisi(Gücü),daha fazla da dayanamaz ve konuşur:

Güneş enerjisi(Gücü):Hepinizi hiç yoktan ,yüce Yaratanın da emretmesiyle tabiki daha en başında, ben yaptım.Benim sonsuz enerjimle var oldunuz bi kere,bunu asla unutmayın!:mad:Benim gücüm olmasaydı,hiçbiriniz şu anda dünyada yoktunuz.Hala bana, hangi hakla kafa tutabiliyorsunuz,hangi cüret ve cesaretle,size şaşırıyorum doğrusu.Hayret! diyorum,başka bir şey de demiyorum.

Hepiniz fanisiniz(Sonlusunuz),elbet bir gün kaynaklarınızı sıfırlayacaksınız ve tükeneceksiniz
Ey Nükleer güç! Kendine çok güvenme,son zamanlarda düşünüldüm ve biraz da popüler oldum diye kendini,öyle çok değerliyim de sanma.Çünkü, ne yazık ki, sen de diğerleri gibi bitip tükenmeye mahkum bir güçsün.Rezervlerin sınırlı.Sonsuz bir enerji kaynağı da değilsin,bunu sen de çok iyi biliyorsun...

Ancak ya ben, dünyanın ilk ortaya çıktığından (Bigbang=Büyük patlamadan) bu yana,daha insanlar yokken bile vardım,daha milyarlarca yıl enerjimi saçıp,ışımaya devam edeceğim, emin olun.Onun için, insanlar benim sonsuz enerjimden değişik yol ve yöntemlerle istifade etmeye baksınlar.(Güneş fırını,pili,kollektörü,güneşle yemek pişirme ocağı, absorbsiyonlu (Amonyak dönüşümlü) güneşle soğutma, güneşle çalışan araçlar,güneş evleri,güneşle dolaylı yoldan lazer gücü eldesi,evlerde,resmi binalarda,ışınımlarımla sera etkili ısıtma etkisi,vb. şekillerde kullansınlar diyorum.)

Var olduğum sürece de;tüm insanların ücretsiz, bu değişik işleri için extra bir kira(Ücret) almadan hizmetindeyim.Akıllı olanlar benden yararlansın diyorum.Tüm dünyalılara da, iyi günler diliyorum.Enerjiniz hep bol olsun.:D:D:D
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst