Hangi Akü seçilmeli

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
12 v ile çalışacak bir yıkama sistemi için Pompayi besleyecegim bir Akü arıyorum. Ara ara şarj edeceğim tabi. Bunun için en uygun Akü hangisidir. 7 8 amper isimi görür. Ama çok fazla çeşit var. Atıyorum asr ftl cart curt. Hepsi aynımı. Farkları nedir. En basiti ups aküsü isimi görür mu
 
Akulerden alınan enerji en kısa zamanda yerine konmalıdır. Öyle ara ara şarj yaparsan kısa zamanda ölür akü.

Ayrıca aküden beklentini tam olarak belirlenen lazım.
 
Kullandıktan sonra saej edebilirim hemen. Amacım maksimum 1 saat süre boyunca Pompayi çalıştirmasi. Yeterli gelir diye düşünüyorum ups akuleri. 7 8 ah kadar
 
En az 18ah agm kuru akü lazım. 2 tane 9 paralel de olabilir. Üretim tarihi 3-4 ayı gecmesin
 
Akülerin amperleri arttıkça şarj olma süreleri de artar mı
 
Artar tabiki, ama şarj cihazına bağlı bir durum da var, Örnek: 100ah akü için 10a şarj cihazı gerekir 10 saatte filan şarj eder ama 5 a şarj cihazı olursa bu süre 20 saate çıkar.
Bu hesap aslında biraz teoriktir. Yani kurşun tabanlı akülerin sağlığı için akü kapasitesinin onda biri akımdan daha fazla akımla şarj edilmemesi önerilir. Fakat teorik olarak 100Ah akü için 10Ah'lık şarj akımı bu aküyü, şarj oldukça artan akü iç direnci dolaysıyla pratikte hiç bir zaman 10 saatte dolduramayacaktır. Bu süre 15-20 saatlere çıkacaktır. Şarj grafiği 10Ah'den başlasa da doldurdukça azalan bir eğiri şeklinde olacaktır.
 
Şunu da ilave edelim ki, kurşun tabanlı akülerin tamamen boşalması yüzde 20 kapasitelerin altına düşmeleri onları ölüme terk etmek anlamına gelecektir. En azından ömürlerini epeyce düşüreceklerdir. O yüzden aküde yüzde 20-30 kapasite kaldığı hesaplanırsa bu şarj süresi de biraz daha aşağılara düşecektir. Yukarıda verdiğim süreler tamamen boş yeni üretilmiş bir akü için olabilir. Tabi üretim sonrası ne tür bir şarj işlemi yapıldığını bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,325
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst