Haberleşme sorusu

Pokajy

Üye
Katılım
13 Haz 2007
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
39
5 adet Plc var. Profibus ile birbirlerine bagli durumda. Ben bi tane pc koyup Scada programini yazmayi düsünüyorum. Bu plclerden herhangi birine Cp modülü takip, ethernet ile pc-plcler arası bağlantıyı kurabilir miyim? (cp modülü taktım, scada da sadece cp modülü taktığım plcdeki verileri görüyorum) Eğer olmazsa illaki profibus ile mi haberleştirmem gerekiyor? Taktiğim Cp modülü sayesinde tüm plc lere bağlanip o anki durumu online izleyebiliyorum.Fakat wincc ethernet ayarlarında rack ve slotu seçin gibi bi özellik var. yada ben çözemedim. Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. Madem Simatic Manager ile online bağlanabiliyorsam neden Wincc ile bağlanamayım. Gerekli ayarlar nelerdir?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Profibus ile hallettim sorunu.
 
selam arkadaşım bende profibus ile asm hız ve momen denetimi yapacağım.MM 440 kullanıyorum ama moment ile ilgili sorunlarım var moment denetimini nasıl yapacağım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,287
Mesajlar
916,448
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst